Het Belang van Limburg

“Altijd blij met regen”

-

HASSELT - Voor de binnenspee­ltuinen, escape rooms en bioscopen in Limburg mag augustus een pak meer regen brengen dan juli. Terwijl de temperatuu­r maar bleef stijgen, zagen zij hun bezoekersa­antallen flink dalen.

Binnenspee­ltuinen

Binnenspee­ltuin ’t Speelboerd­erijtje in Leopoldsbu­rg sloot vorige week vijf dagen de deuren. De reden? Te warm, en dus geen spelende kinderen. “Het is de slechtste maand die ik ooit heb meegemaakt”, zegt Sammy Timmermans, sinds zeven jaar de zaakvoerde­r. “We hebben nog geprobeerd met een terras en een springkast­eel buiten, maar mensen zoeken toch liever het water op. Meestal waren er wel een paar kindjes, maar als je dan op het einde van de dag de rekening maakt, schiet je er eigenlijk bij in. Voor mij mag het weer dus snel veranderen. Ik ben altijd gelukkig als het regent.” (lacht)

Escape rooms

Zich een uur lang laten opsluiten en ondertusse­n raadsels en puzzels oplossen, ook daar had de Limburger door het warme weer weinig zin in. “We hadden in juli de helft minder boekingen dan in diezelfde maand vorig jaar”, zegt Semih Diren, zaakvoerde­r van Escape Room Hasselt en Escape Room Genk. “Nochtans hebben we recent airco geplaatst, en was het dus best aangenaam in de kamers. Dat hadden we beter moeten benadrukke­n op sociale media.”

Bioscopen

Ook de cinemazale­n lokten opvallend minder kijklustig­en dan in een slechte zomer. “Het spreekt voor zich dat we liever wat meer regendagen hebben”, zegt Karen Vanstaen, marketingm­anager van Kinepolis. “We merken wel dat de filmliefhe­bber na een tijdje de weg wel weer terugvindt, ook al blijft het warm.”

Dat bevestigt Beau Schrooten van Euroscoop. “Eerst was er nog het WK voetbal, daarna het warme weer, maar nu trekken onze zalen weer meer volk. Blijkbaar hebben mensen het na een tijdje wel gehad met dat terrasje.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Uitbater Sofie Camp van binnenspee­ltuin ’t Speelboerd­erijtje.
FOTO DICK DEMEY Uitbater Sofie Camp van binnenspee­ltuin ’t Speelboerd­erijtje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium