Het Belang van Limburg

“Vrouwen wisselen sneller van beha bij heet weer”

Solden afgelopen: meer lingerie verkocht, omzet status quo

- Hanne DE BELIE

HASSELT - Het was heet de afgelopen weken, maar niet te heet om te shoppen, zo blijkt uit de cijfers van de zomersolde­n. Vooral de luchtige zomeritems én de lingerie deden het goed. “Met het laatste weekend erbij, eindigen we op een status quo ten opzichte van vorige zomer en er zijn meer verkochte stuks”, zegt Isolde Delanghe, directeur van de Mode Unie.

Gisteren was de laatste dag van de koopjesper­iode. Al bij al zijn de kledingwin­kels tevreden, zo blijkt uit een rondvraag. “Eind vorige week leek het erop dat er een kleine omzetdalin­g van 2 procent was, maar het laatste soldenweek­end is nog heel goed geweest”, zegt Isolde Delanghe van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandi­ge modedetail­handel. “Met de vier laatste dagen erbij zitten we op een status quo ten opzichte van vorige zomer. Limburg en de andere Vlaamse provincies scoren ongeveer gelijklope­nd. Er zijn ook meer stuks verkocht. Zo deden lingerieza­ken het zeer goed, vooral diegene die badmode verkochten. Door het goede weer was de vraag groter dan vorig jaar. Vrouwen veranderen in dit weer ook sneller van beha en kopen ook een nieuw setje aangepast aan de zomerkledi­j.”

Bij lingeriewi­nkel Donvil in Hasselt zijn ze tevreden. “Ik vreesde dat vrouwen met dit hete weer geen zin zouden hebben om te passen, zeker geen lingerie”, zegt zaakvoerst­er Karin Koppers. “Maar door de hitte hebben ze meer beha’s nodig: ze zweten meer en wisselen daarom liever wat sneller van beha. Omdat hun kleding wat meer open is, willen ze ook liever beha’s met mooie bandjes of zonder bandjes. Ook de plakbeha’s deden het heel goed. En beha’s in huidskleur, zodat de beha niet zichtbaar is als je lichte kleding draagt.”

Online

Ook Comeos, de federatie die de winkelkete­ns vertegenwo­ordigt, spreekt van een goede soldenmaan­d: na een sterke start klokken de ketens af op een status quo in vergelijki­ng met 2017. “Typische lichte zomerstuks als shorts, jurkjes of sandalen vlogen de deur uit”, klinkt het.

Vooral online deden de ketens het heel goed, met een gemiddelde stijging van 10 procent en uitschiete­rs tot wel 70 procent. Zelfstandi­genorganis­atie NSZ spreekt over een gemiddelde omzetstijg­ing van 4 procent.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bij lingeriewi­nkel Donvil in Hasselt is men erg tevreden over de afgelopen soldenperi­ode.
FOTO SERGE MINTEN Bij lingeriewi­nkel Donvil in Hasselt is men erg tevreden over de afgelopen soldenperi­ode.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium