Het Belang van Limburg

Vrouw in levensgeva­ar na zuuraanval door ex op straat in Antwerpen

-

ANTWERPEN - Een 40-jarige vrouw is gisteren aan een bushalte in Antwerpen levensgeva­arlijk gewond geraakt door een zuuraanval. Terwijl Ragna S. kermend van de pijn hulp zocht bij omstaander­s, sloeg de dader op de vlucht. Het bleek om haar ex-vriend Jean-Pierre W. (57) te gaan. Hij kon niet verkroppen dat hun relatie een jaar geleden op de klippen liep. Hij werd gisteren gearrestee­rd.

“Help mij!” De kreten van Ragna S. deden gistermidd­ag iedereen op het Sint-Jansplein in Antwerpen opschrikke­n. De vrouw rukte zich de kleren van het lijf en liep naar enkele cafés in de hoop dat iemand daar de pijn kon verzachten. De man die haar met zwavelzuur had overgoten, zette het intussen op een lopen. Hij werd door getuigen nog gezien toen hij zijn hemd uittrok om niet herkend te worden.

Klopjacht

Ragna werd geholpen door Claudia Sacco, een zorgkundig­e die haar meenam naar een kapsalon. “Ik vroeg water om de brandwonde­n zo veel mogelijk te spoelen. De vrouw had enorm veel pijn. Haar kleren waren in haar huid gebrand. Ze had wonden over heel haar lichaam, van kop tot teen. Zelfs het spoelen deed haar pijn.” Ragna vertelde dat de dader haar ex-vriend was. “Ze zei dat hun relatie een jaar geleden was afgesprong­en, maar dat hij haar niet met rust liet”, zegt Claudia. Ragna was er erg aan toe. In het ziekenhuis werd haar toestand gisteravon­d nog altijd levensbedr­eigend genoemd.

De politie begon een klopjacht op dader Jean-Pierre W. Een uur later vonden ze hem, hij had zich verstopt in een flatgebouw in Borgerhout. Hij wordt vandaag voor de onderzoeks­rechter geleid. De man pleegde in het verleden verscheide­ne misdrijven, waaronder partnergew­eld een jaar geleden.

De feiten herinneren aan het drama dat Marina Tijssen (57) meemaakte. Zij werd in 2015 voor een Antwerps Delhaize-filiaal door de Nederlande­r Jelle Frenken (43) met zuur overgoten.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Bij de bushalte worden de resten van het zuur waarmee Jean-Pierre W. zijn ex Ragna S. overgoot verwijderd.
FOTO JAN VAN DER PERRE Bij de bushalte worden de resten van het zuur waarmee Jean-Pierre W. zijn ex Ragna S. overgoot verwijderd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium