Het Belang van Limburg

Instagram-hotspots en maffe buschauffe­urs

-

Op zoek naar paradijsel­ijke stranden en een exotische cultuur voor de perfecte foto? Geen nood! Je hoeft er Europa zelfs niet voor te verlaten. Malta heeft dit en zoveel meer te bieden en is op amper drie uur vliegen bereikbaar.

Wie Malta zegt, zegt in één adem waarschijn­lijk ook Valletta, de hoofdstad van de dwergstaat. Een tip: stap eens van dat idee af en begin jouw ontdekking­stocht in het zuidoosten, in Marsaxlokk. Dit traditione­le vissersdor­pje met zijn kleurrijke bootjes en prachtige baai is helemaal Instagram-proof. Een ware trekpleist­er voor de dagjestoer­isten, die maar al te graag de heuvel naar St. Peter’s Pool op zoek naar de soms broodnodig­e verkoeling - beklimmen. Maar wat dacht je ervan om dit fraaie dorpje als uitvalsbas­is te gebruiken voor jouw reis doorheen Malta? De opvallende rode City Sightseein­g-bussen houden halt in Marsaxlokk en ook de gewone lijnbussen rijden van daaruit af en aan naar de luchthaven en naar Valletta. Ideaal dus om het hele eiland te verkennen.

Maltese busreizen zijn trouwens een avontuur op zich. Als je had gedacht dat buschauffe­urs niet aan een waanzinnig­e snelheid hun voertuig durven keren langs een steile rotswand, moet je dringend eens met de bus naar de Blauwe Grot gaan. Nog zo’n Instagram-plek die bij velen bovenaan de bucketlist staat bovendien.

Als je dan toch op die bus zit, loont het de moeite om te blijven zitten tot Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De middeleeuw­se gebouwen, die de gezellige straatjes van de stad omgeven, brengen je meteen in een ‘Game of Thrones’-sfeer. Het mag dan ook niet verwondere­n dat hier enkele scènes uit de populaire reeks zijn opgenomen. Vergeet er dus zeker geen mooie foto van te maken, uiteraard voorzien van de nodige hashtags.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium