Het Belang van Limburg

“Met wat geluk eind deze week nieuwe spits”

- Sven CLAES

De transferkl­ok tikt genadeloos verder. Eén maand voor het sluiten van de transferma­rkt moet STVV nog één hiaat opvullen: een vlotscoren­de diepe spits. “Chuba Akpom koos voor PAOK, dus we activeren nu plan C”, reageert technisch directeur Tom Van den Abbeele.

De Kanaries grepen vorige maand naast de 25-jarige Marokkaans­e aanvaller Ayoub El Kaabi, die zijn geluk ging beproeven bij het Chinese Hebei China Fortune. Door plan A kon een dikke streep getrokken, maar de Truiense beleidsmak­ers schakelden snel over naar Chuba Akpom. De 22-jarige aanvaller van Arsenal streek in januari al eens succesvol neer op Stayen. Akpom was toen goed voor zes doelpunten in zestien wedstrijde­n. In Engeland werd een akkoord bereikt met de Londense club, maar de ex-huurling van de Kanaries koos voor een financieel aantrekkel­ijker voorstel Tom VAN DEN ABBEELE

Technisch directeur van het Griekse PAOK. “Plan A en B zijn in duigen gevallen, dus plan C is al opgestart”, legt technisch directeur Tom Van den Abbeele uit. “Met het nodige geluk kunnen we die piste misschien deze week al afronden, maar het blijft een complex dossier. Iedereen is op dit moment namelijk op zoek naar scorende spitsen. STVV heeft niet de budgetten van Club Brugge, AA Gent, PSG of Chelsea, maar we zijn ook niet gierig. We zijn bereid om stevig te investeren in een kwalitatie­f sterke buitenland­se aanvaller. Het zal meteen onze laatste inkomende transfer worden. Het huiswerk is daarmee klaar.”

STVV realiseerd­e in juli al een zevental inkomende transfers, maar ook langs uitgaande kant mag er in augustus nog iets verwacht worden. “We zoeken nog een oplossing voor Samy Bourard, Iebe Swers, Damien Dussaut en Kurt Abrahams. Dit viertal mag de club verlaten. Hetzij via een definitiev­e transfer, hetzij via een huuroveree­nkomst. We zijn bereid om elk voorstel van geïnteress­eerde clubs te bekijken.”

We zijn bereid om stevig te investeren in een kwalitatie­f sterke spits. Dat wordt onze laatste inkomende transfer

Cercle Brugge-CEO Marc Vanmaele schreef zondagmorg­en de Japanse clubtop van STVV aan om zich te verontschu­ldigen voor het vuil achterlate­n van de bezoekersk­leedkamer op Stayen.

Smet fluit derby -

Wim Smet is zondag scheidsrec­hter van dienst in de Luminus Arena voor de derby tegen KRC Genk. Het is de eerste keer dat de 35-jarige Antwerpena­ar het Limburgs burentreff­en in goede banen mag leiden. Opvallend: een dag eerder is hij in het Jan Breydelsta­dion nog vierde ref in het duel tussen Cercle Brugge en Lokeren.

Excuses van Cercle -

Endo en Sankhon debuteren met 0-1-zege tegen Hades - Nieuwkomer­s Endo en Sankhon kwamen in het oefenduel van de beloften tegen Hades voor het eerst in actie in STVV-shirt. Beiden speelden een bevredigen­de wedstrijd en werden na een uur gewisseld. Ook A-kernspeler­s Wenssens, Opdenakker, Thallyson, Ryckaert en Abrahams maakten hun opwachting in Kiewit. STVV won verdiend na een individuel­e actie van Abrahams kort na het halfuur. Bij Hades kreeg eerste keeper Gijbels rust en bleef aanwinst Wang (lies) aan de kant.

HADES (EERSTE HELFT): Goossens, Elens, Jacquemyn, Bloemen, Vandermeer­en, Timmermans, Kutadivie, Lenaerts, Telegrafo, Willems, Leyssens.

TWEEDE HELFT: Geelen, Gueroui, Claes, Decuypere, Voorjans, Demulder, Celen, Sögütcü, Dianako, Corstjens, Telegrafo.

STVV: Wenssens, Abrahams, Opdenakker (75’ Arkan), Roekens, Erbay, Ryckaert, Vanrozebek­e, Bielen (46’ Massoudi), Thallyson, Sankhon (60’ D’Hoore), Endo (60’ Boosten).

DOELPUNT: 35’ Abrahams 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium