Het Belang van Limburg

DERBYKOORT­S

-

Speeldag 2, Genk-STVV. Nooit voorheen stond de Limburgse derby zo vroeg op het seizoen geprogramm­eerd. In beide kampen zijn ze er niet zo blij mee. De mensen zijn nog in vakantiest­emming, luidt de kritiek. Niet getreurd. Vroege derby’s staan borg voor veel goals. Volgt u even. De strafste burenstrij­d was uiteraard die van 9 september 2011 op Stayen. We schrijven speeldag 6. Een duel tussen Mario Been, die als coach bij Genk debuteerde, en Franky Van der Elst. Een vroeg doelpunt van Reza werd gecounterd door twee goals van Buffel en eentje van Vossen. Boeken dicht, zo leek het. Maar Christ en Kotysch brachten de Kanaries weer langszij. Tözser dompelde STVV alsnog in diepe rouw. Eindstand 3-4 en veel tumult. Op de eretribune werd Genks AD Dirk Degraen zelfs belaagd door een STVV-fan.

Ook opzienbare­nd: in augustus verloor STVV nog nooit van Genk. Zo werd het op 26 augustus 2000 2-2 na goals van Isaias, Hendrikx, Paas en Roumani (own-goal). En op 21 augustus 2015 wonnen de Truienaars zelfs met 3-1. Edmilson, Mbombo en Dompé waren de killers in dienst van Yannick Ferrera. Nog drie voorbeelde­n die illustrere­n dat de Limburgse clubs vroeg op het seizoen goed bij schot zijn. Op 22 september 2009 werd het op Stayen 2-4 na treffers van Ogunjimi, Barda, Buffel, Euvrard, Alex en Koita. Twee jaar eerder won Genk ook met 1-2 dankzij Vrancken en Barda, die een vroege goal van Ashley Hartog (wie herinnert zich die nog?) uitvlakten. Maar in Sint-Truiden denken ze natuurlijk graag terug aan vorig seizoen. Speeldag 7: 2-1 dankzij Bezus en Dussaut, Schrijvers redde de Genkse eer. STVV stond te blinken op plaats drie…

 ?? FOTO'S PHN ?? De derby met de meeste goals was de 3-4 op Stayen in september 2011. Genk won dankzij een late goal van Tözser (l.). Reza opende de score.
FOTO'S PHN De derby met de meeste goals was de 3-4 op Stayen in september 2011. Genk won dankzij een late goal van Tözser (l.). Reza opende de score.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium