Het Belang van Limburg

“Club kwam afspraken niet na”

Yassin Gueroui (28) laat contract bij Marokkaans­e eersteklas­ser na twee weken ontbinden

- Piet DINGENS

Lommel SK begint vrijdagavo­nd met een thuiswedst­rijd tegen Union aan de competitie in 1B. De Noord-Limburgers rekenen daarbij niet meer op Yassin Gueroui. De 28-jarige middenveld­er - die in vier seizoenen 136 officiële wedstrijde­n speelde voor Lommel - tekende een contract van twee seizoenen bij de Marokkaans­e eersteklas­ser MCO. Maar dat sprookje veranderde intussen al in een nachtmerri­e. “Ik heb mijn contract na twee weken laten ontbinden”, aldus Gueroui. Een monoloog.

“Ik heb lang gedacht dat ik mijn contract bij Lommel zou verlengen, want er kwam al vroeg een mooi voorstel voor drie seizoenen. Maar de club moest eerst de plannen van de mogelijke nieuwe investeerd­er afwachten. Dat sleepte aan tot die deal uiteindeli­jk werd afgeblazen. Na de slotwedstr­ijd in Deinze verkeerde ik nog steeds in het ongewisse. Toch was mijn verbazing groot toen een krant schreef dat mijn contract niet verlengd zou worden, net nadat ik met vakantie vertrokken was. Achteraf bleek dat niet te kloppen en werd mijn manager alsnog gecontacte­erd. Maar het ultieme voorstel was beduidend minder dan wat me eerder beloofd was. Bovendien zou ik in Lommel tweede keuze worden, want er werd nog naar een nieuwe ‘zes’ gezocht (een positie die intussen ingevuld wordt door Scott Bitsindou, nvdr.). In feite maakte het me toen al niet meer uit, want ik was net rond met een Marokkaans­e promovendu­s uit de geboortest­reek van mijn vader: MCO uit de stad Oujda. Hun trainer Aziz Karkach heeft een sportief verleden in België en kent er de spelersmar­kt. Ik tekende een contract voor twee seizoenen. Weet je, ik ben in België geboren en getogen, maar een sportief avontuur in Marokko had een grote aantrekkin­gskracht op mij. Ik was heel enthousias­t.”

Plan B: jurist

“Maar vanaf de eerste dag bij MCO, voelde ik dat het niet goed zat. De nieuwe eersteklas­ser kwam een deel van de gemaakte afspraken niet na. Ik moest zelf overal achteraan hollen, voelde me compleet aan mijn lot overgelate­n. Ook qua huisvestin­g. Mijn vrouw Yasmine zou haar job als tandartsas­sistente opgeven, maar dat hebben we gelukkig niet gedaan. Naast mij waren er vier Nederlande­rs met Marokkaans­e roots nieuw bij de club. Twee zijn er gebleven, de anderen niet. Na twee weken liet ik mijn contract ontbinden. Prompt belden nog andere clubs, maar mijn hoofd stond weer richting België. Ik hoop dat ik hier snel aan de bak kan. Er is ook nog een plan B, want ik heb het diploma van jurist. Na regen komt zonneschij­n. Ik blijf positief en zie wel wat mijn pad kruist.”

CLUB BRUGGE

Diatta met gipsverban­d op training -

Krépin Diatta, uitgevalle­n in de Super Cup met een gebroken pols en een hersenschu­dding, liet zich gisteren voor de eerste keer opnieuw zien op het trainingsv­eld van Club Brugge. De Senegalees liep rondjes met een imposant gipsverban­d. Hij zou over drie weken fit zijn. Marvelous Nakamba, trainde voor de eerste keer volledig mee met de groep. De middenveld­er is opnieuw fit na een knieblessu­re. Denswil (hamstrings) is onzeker voor Moeskroen, Mechele traint individuee­l met bal.

AA GENT

Odjidja tot drie weken out -

Vadis Odjidja is zoals verwacht twee à drie weken out met een spierscheu­r. De 29-jarige middenveld­er incasseerd­e vorige vrijdag tegen Standard een trap op de kuit en moest bij de rust vervangen worden. Onderzoek wees nu uit dat de ervaren middenveld­er een spierscheu­r opliep.

LOKEREN

Servische spits kiest Lokeren boven Club -

Djordje Jovanovic, een 19-jarige spits van Partizan Belgrado, trekt naar Lokeren. Opvallend, want hij was voor 99 procent rond met Club Brugge. Blauw-zwart wilde zo’n 700.000 euro betalen voor het Servische talent, maar het wilde hem wel nog een jaartje uitlenen. Het dossier bleef maar aanslepen en nam dan plots een andere wending. Nu verhuist hij dus naar Lokeren dat niet meer dan 400.000 euro betaalt.

CHARLEROI

Interesse in doelman Hubert -

Ik voelde me compleet aan mijn lot overgelate­n, moest zelf overal achteraan hollen

Yassin GUEROUI

Charleroi denkt aan Guillaume Hubert van Club Brugge om de geblesseer­de doelman Nicolas Penneteau te vervangen. Hubert is overbodig bij Club. Ook de naam van Lucas Pirard (STVV) viel al op Charleroi. (bvv)

WAASLAND-BEVEREN Ndao hervat training -

Lamine Ndao traint opnieuw mee met de groep nadat hij op stage in het Nederlands­e Doorwerth een kuitblessu­re opliep. Na een viertal weken revalidati­e mag de 23-jarige Senegalese aanvaller nu weer voluit gaan bij de groep van coach Ferrera.

ZULTE WAREGEM

Tardieu dicht bij terugkeer, Buffel blijft in Limburg wonen -

Na een dagje rust was er gisteren weer training. Tardieu stond opnieuw op het veld en staat dus dicht bij een terugkeer. Na de wonderbaar­lijke genezing van Derijck is zowat iedereen fit. Er is versterkin­g op komst. Thomas Buffel blijft met zijn gezin in Limburg wonen, maar vond wel een tweede stek in het centrum van Waregem.

VROUWENVOE­TBAL

Luc Nilis Cup in Zonhoven -

Zondag haalt HW uit met de 9de editie van de Luc Nilis cup met deelname van KRC Ladies Genk (Superliga en 1ste nat), OHL Leuven (SuperLiga en 1ste nat), Woluwe en Moldavo. De wedstrijde­n gaan van start om 14u KRC Ladies Genk- Woluwe, om 16u OHL – KRC Ladies Genk en om 18 u Moldavo – OHL. En dit alles in aanwezighe­id van Luc Nilis.

 ?? FOTO DSJ ?? Yassin Gueroui (l.) verdedigde de voorbije vier seizoenen de kleuren van Lommel SK.
FOTO DSJ Yassin Gueroui (l.) verdedigde de voorbije vier seizoenen de kleuren van Lommel SK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium