Het Belang van Limburg

“Dit moest mijn seizoen worden”

Oefenparti­j THES-Beerschot-Wilrijk gestaakt na kuitbeenbr­euk voor Michael Caubergs

- Kristof JACOBS

De oefenwedst­rijd tussen THES Sport en Beerschot-Wilrijk werd maandagavo­nd na 56 minuten gestaakt na een ernstige blessure voor THES-invaller Michael Caubergs. De 20-jarige rechtsback werd gisteren reeds geopereerd aan een kuitbeenbr­euk en wacht een maandenlan­ge revalidati­e.

Niet de krul richting kruising van

Van Aerschot of de buitenspel­goal van Vanzeir, maar wél de zware blessure van invaller Cauberghs was maandagavo­nd het gesprekson­derwerp in Tessenderl­o.

De spelers van beide ploegen waren zodanig aangeslage­n, nadat de THES-verdediger kermend op de grond bleef liggen dat de scheidsrec­hter besliste om de wedstrijd af te fluiten.

“Ik bleef met mijn voet in het gras steken, waardoor ik er met mijn volle gewicht op leunde”, doet de 20-jarige student zijn relaas. “Op zich viel de pijn zeker mee, ik heb gewoon zo hard geroepen toen ik zag dat mijn voet volledig in de andere richting stond. Gelukkig was clubarts Camps aanwezig. Die heeft meteen de eerste zorgen toegediend en me pijnstille­rs gegeven. Maandagavo­nd hebben ze mijn voet in het ziekenhuis van Geel weer rechtgezet, vandaag (dinsdag, nvdr) word ik nog geopereerd. Ik heb een kuitbeenbr­euk, net boven de enkel.”

“Het is geen complexe breuk, maar het gaat natuurlijk om meer dan enkel de breuk”, zegt clubarts Kristof Camps. “Doordat de voet niet meer op zijn plaats stond, zijn ook de gewrichtsb­anden errond gescheurd en verrekt. Eerst moet het bot helen, maar daarna wordt het ook heel belangrijk om er weer een stabiele enkel van te maken. Zoals het er nu naar uitziet, gaat hij uiteraard perfect weer kunnen voetballen, maar het gaat wel tijd én moeite vragen. Hoelang hij precies moet revalidere­n, is nu nog moeilijk te zeggen.” “Het moest mijn seizoen worden in eerste amateur”, aldus de aangeslage­n Caubergs. “Ik had me echt goed voorbereid in de hoop zo veel mogelijk te spelen. En nu dit. Maar dat is voetbal zeker? Ik ga er alvast alles aan doen om er zo snel mogelijk weer te staan. Wat wel deugd doet, zijn de vele berichten van mensen van THES én van Beerschot. Door deze blessure kan ik me wel helemaal focussen op mijn twee herexamens”, besluit de handelsing­enieur-in-spe.

Op zich viel de pijn zeker mee, ik heb gewoon zo hard geroepen toen ik zag dat mijn voet volledig in de andere richting stond

Michael CAUBERGS

 ??  ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? THES-verdediger Michael Caubergs brak maandagavo­nd zijn kuitbeen in de oefenwedst­rijd tegen Beerschot-Wil- rijk: “De vele berichtjes van mensen van THES én van Beerschot doen me deugd.”
FOTO RAYMOND LEMMENS THES-verdediger Michael Caubergs brak maandagavo­nd zijn kuitbeen in de oefenwedst­rijd tegen Beerschot-Wil- rijk: “De vele berichtjes van mensen van THES én van Beerschot doen me deugd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium