Het Belang van Limburg

Bouw van 2,5 kilometer lange geluidsmuu­r langs E314 van start

Tot oktober over versmalde rijstroken richting Nederland

- Chris NELIS

Maandag gaan de werken van start voor de aanleg van geluidssch­ermen langs de E314 in Genk. Om die te kunnen uitvoeren zal één rijstrook tijdelijk verdwijnen en het verkeer richting Nederland moet dan via twee versmalde rijstroken. In de richting Lummen is er geen verkeershi­nder.

Buurtbewon­ers en ook politici ijveren al jaren voor geluidssch­ermen langs de E314. Omdat er lang onenigheid was over de verdeling van de kosten tussen de Vlaamse overheid en de stad Genk, raakte de plaatsing ervan op de lange baan. Inmiddels is er wel een akkoord en kunnen de werken ook effectief worden uitgevoerd.

Het gaat om het zuidelijke gedeelte van de snelweg tussen de Laatgoedst­raat en de afrit 32 Genk-Oost. In totaal wordt er 2,5 kilometer geluidsmuu­r aangelegd. Aan de zijde van de snelweg bestaat die uit geluidsabs­orberend materiaal en aan de kant van de bewoning uit een groenwand met klimplante­n.

Op zondagavon­d 5 augustus gaat de aannemer van start met het plaatsen van de signalisat­ie. Het verkeer moet dan even over één rijstrook. Op maandag 6 augustus gaan de eigenlijke werken van start. Tegen begin oktober moet alles klaar zijn. Het verkeer moet tot dan over twee versmalde stroken rijden. Ook vanuit de gemeentewe­gen Driesweg, Zevenbonde­rstraat en Voskenslaa­n wordt er gewerkt. Daar zullen de werken duren tot begin november. Voor de buurt betekent dit dat er tijdelijk meer werfverkee­r zal zijn.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Het verkeer op de E314 richting Nederland zal tussen 6 augustus en begin oktober over twee versmalde rijstroken moeten rijden.
FOTO CHRIS NELIS Het verkeer op de E314 richting Nederland zal tussen 6 augustus en begin oktober over twee versmalde rijstroken moeten rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium