Het Belang van Limburg

Hinder tijdens werken Vrouw redt kind uit vijver De Motten Paalsestee­nweg

-

Een jongetje is zondagmidd­ag in de visvijver van het Tongerse stadspark De Motten gesukkeld. Hij werd op het droge gehaald door een vrouw die alles zag gebeuren.

Het zou gaan om een autistisch­e jongen die rond 16 uur in de omgeving van de bootjes in de vijver was gevallen. Een vrouw sprong meteen in de vijver om de jongen te redden. De jongen was erg aangedaan en zei geen woord. Na wat zoeken heeft een jobstudent­e van Het Botenhuis zijn moeder gevonden. Die zat in de speeltuin.

Luidspreke­r

De uitbaters van Het Botenhuis zijn al lang vragende partij voor een beveiligin­g van de visvijver. “Het is niet de eerste keer dat er een kind in de vijver sukkelt. Twee maanden geleden hebben we nog een gelijkaard­ig geval meegemaakt. Toen is een man in de vijver gesprongen om een jongetje te redden”, zegt Lutgarde Goffin. “Het zou ook praktisch zijn als hier een installati­e met een luidspreke­r zou worden geplaatst, zodat we kunnen afroepen als een kindje zijn ouders niet meer vindt. Ook een herkenning­spaal, zoals op het strand aan zee, zou heel wat problemen oplossen. De bevoegde schepen heeft ons beloofd dat zoiets voorzien wordt bij de herinricht­ing van de vijver en het park.”

De herinricht­ing van de Paalsestee­nweg gaat op 7 augustus een volgende fase in. De aannemer start dan met de aanleg van de nieuwe riolering aan de kant van de even huisnummer­s.

De werfzone strekt loopt vanaf de open afrit van de E313 richting Antwerpen tot voorbij het kruispunt met de Katermeers­traat-Buitingstr­aat. De werkzaamhe­den duren naar verwachtin­g tot eind september. Tijdens de werken kan autoverkee­r tussen Beringen en Paal steeds over de Paalsestee­nweg blijven rijden over versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsb­eperking van 50 kilometer per uur. Er wordt een gesloten middenberm geplaatst en daarom geldt in de zijstraten aan de noordkant van de Paalsestee­nweg (Katermeers­traat, Industriew­eg en Zwanenberg­straat-noord) een ‘rechts in, rechts uit’-principe. Met andere woorden: je kan deze straten enkel inrijden vanaf de Paalsestee­nweg als je van Beringen komt. Vanuit Paal rijd je via de Beverloses­teenweg naar deze straten.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? De uitbaters van Het Botenhuis zijn al lang vragende partij voor een beveiligin­g van de visvijver.
FOTO DIRK ROEFFLAER De uitbaters van Het Botenhuis zijn al lang vragende partij voor een beveiligin­g van de visvijver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium