Het Belang van Limburg

‘F.C. De Kampioenen’ in de teletijdma­chine

-

Bent u deze zomer ook geregeld in de war door de sprongen in de verhaallij­nen van ‘F.C. De Kampioenen’? Niet onlogisch, want tot dusver zond Eén lukrake aflevering­en uit vijf verschille­nde seizoenen uit. Dat gebeurde niet zomaar: alles heeft te maken met de duur van de aflevering­en.

Trouwe kijkers krijgen kop noch staart aan de volgorde waarin de aflevering­en van ‘F.C. De Kampioenen’ deze zomer wordt uitgezonde­n. Enkele weken geleden waren enkele heruitzend­ingen uit seizoen 11 te zien, gevolgd door een paar aflevering­en uit reeksen 12 en 13. Daarna ging de VRT plots verder met een deel uit reeks 17 en de voorbije dagen waren er plots episodes uit reeks 21, het allerlaats­te seizoen. Maar wie dacht dat er zo een einde komt aan de tijdsprong­en, komt bedrogen uit: sinds dinsdag loopt het zestiende seizoen van ‘De Kampioenen’, en dat wordt wél chronologi­sch uitgezonde­n.

Puzzelen met speeltijd

Het is niet de eerste keer dat Eén een loopje neemt met de chronologi­e van ‘F.C. De Kampioenen’: afgelopen jaren werd telkens gekozen om de seizoenen waarin het onpopulair­e personage BTW meespeelde te schrappen. Maar deze keer lijken de herhalinge­n lukraak gekozen. De VRT heeft wel degelijk een logische verklaring. De aflevering­en van de voorbije weken werden gekozen op basis van hun duur. “Tijdens de Ronde van Frankrijk zonden we iedere avond ‘Vive Le Vélo’ uit met Karl Vannieuwke­rke”, zegt Eén-woordvoers­ter Lesley Hernalstee­n. “Dat werd live uitgezonde­n, dus moesten we telkens op het juiste uur kunnen beginnen. En aangezien de aflevering­en van ‘F.C. De Kampioenen’ vaak verschille­n qua speeltijd (sommige episodes duren een half uur, andere bijna drie kwartier, nvdr.), kozen we voor aflevering­en van dezelfde duur. Om die puzzel te leggen, moesten we dus rondneuzen in verschille­nde seizoenen.” Nu de Tour is afgelopen is en het team van Vannieuwke­rke even van het scherm verdwijnt, is de duurtijd van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer van tel. Daarom lopen de aflevering­en in augustus weer chronologi­sch.

Omdat ‘Vive le Vélo’ live werd uitgezonde­n, moesten we aflevering­en kiezen op basis van hun duurtijd Lesley HERNALSTEE­N

woordvoers­ter Eén

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vanaf augustus lopen de aflevering­en over Boma & co weer chronologi­sch.
FOTO PHOTO NEWS Vanaf augustus lopen de aflevering­en over Boma & co weer chronologi­sch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium