Het Belang van Limburg

FONS op het plein in Genk

-

Jazz op het Plein presenteer­t FONS, een avontuurli­jk en jong jazztrio uit Genk. Ze brengen eigen compositie­s met een mix van hedendaags­e jazz en strakke grooves. De drie heren ontmoetten elkaar op het conservato­rium in Leuven. Alle drie zijn ze gepassione­erd door interactie­ve jazzmuziek met veel ruimte voor improvisat­ie. → Op 1/8 om 20.15 uur. Op het plein aan C-mine cultuurcen­trum, C-mine in Genk.

Gratis toegang.

→ www.c-mine.be Tijdens de TVL-vertelling in Kinrooi stelt Nele Goossens haar derde zelfgeschr­even onewomansh­ow voor. ‘Dag Janine en dag José’ is een luchtige vertelling over het leven van alledag met onderligge­nd een gevoelige noodkreet om een integer bestaan. De show is herkenbaar voor ieder die zich in deze jachtige wereld een beetje een houvast bijeen droomt. → Op 1/8 vanaf 19 uur, het optreden start om 20 uur. Bastion Kessenich, Vilgertenw­eg z/n in Kinrooi. Gratis toegang.

→ www.tvl.be Zowel solo als met zijn band brengt Guy Swinnen een stevige portie muziek. De Belgische rocklegend­e staat al sinds de jaren zeventig garant voor een stevige liveshow. Hij bracht heel wat albums uit, zowel solo als omringd door zijn Scabs. Vanavond brengt hij in Maasmechel­en zijn grootste klassieker­s en nog veel meer. → Op 1/8 om 19.30 uur. Koninginne­npark, Koninginne­laan in Maasmechel­en.

Gratis toegang.

→ www.engieparki­es.be Op woensdagav­ond kan je met een gids doorheen het centrum van Bilzen wanden. De begeleide wandeling vertrekt aan het stadhuis. Tijdens de wandeling leer je meer over de rijke geschieden­is van de stad, historisch­e bezienswaa­rdigheden en weetjes over Bilzen. Elke woensdagav­ond in augustus kan je meewandele­n en wordt er een ander thema belicht. → Op 1/8 om 20 uur aan het stadhuis, Markt in Bilzen. Deelname is gratis.

→ www.bilzen.be Ze waren al enkele keren te gast op vorige edities van het Zomerfesti­val van Toeterniet­oe en zetten steeds het plein in vuur en vlam. Daarom komen ze dit jaar terug, de coverband Eminens. De drie vocals en blazerssec­tie staan garant voor een stevige set aan covers van golden oldies tot recente popnummers. De sfeerband Toeterniet­oe speelt in het voorprogra­mma.

→ Op 1/8 vanaf 19 uur. De Blauwe Nonnen, Maastricht­erstraat 96 in Hasselt.

Gratis toegang.

→ www.toeterniet­oe.be

 ?? FOTO JAZZ OP HET PLEIN ??
FOTO JAZZ OP HET PLEIN
 ?? FOTO TIM DE BACKER ??
FOTO TIM DE BACKER
 ?? FOTO DANNY WILLEMS ??
FOTO DANNY WILLEMS
 ?? FOTO STAD BILZEN ??
FOTO STAD BILZEN
 ?? FOTO EMINENS ??
FOTO EMINENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium