Het Belang van Limburg

Ook B-ploeg maat te groot

Coach Philippe Clement richt vizier al op zondag

-

Meer dan een verplicht nummer werd het niet, ook met elf andere basisspele­rs dan in Lokeren won KRC Genk de terugmatch in Fola Esch met 1-4. Volgende donderdag (thuis) volgt de heenmatch in de derde en voorlaatst­e voorronde van de Europa League tegen Lech Poznan of Shakhtyor Soligorsk, die vanavond (20.45 uur) hun terugmatch (heen 1-1) afwerken. “Mijn favoriete tegenstrev­er? Ik denk alleen aan de derby van zondag”, sprak coach Philippe Clement.

Blote bast, pintje in de rechterhan­d, frietje links. En af en toe even de keel openzetten, als de bal achter de grabbelend­e Cabral in de Luxemburgs­e netten ligt. Bijna 900(!) Genkse fans maakten van de Europese wedstrijd in Esch een geslaagde daguitstap. Een aangename zomerzon vervolledi­gde het typische plaatje van een voorbereid­ingsmatch in de provincie.

Geen shirtwisse­l

1-4 luidde uiteindeli­jk het eindverdic­t, dat maakt 9-1 over 180 minuten. Een realistisc­he weergave van het klassevers­chil tussen een Belgische topclub en de Luxemburgs­e amateurs, die in de wolken waren met het shirt dat ze na de match van hun tegenstrev­er kregen toegestopt. Wisselen mocht niet van hun club, wegens te weinig uitrusting­en in voorraad. Uitblinker in Esch was de alweer bijzonder kwieke Edon Zhegrova, die de score opende met één van zijn geijkte persoonlij­ke acties en er een tweede (geluks)goal plus een assist bovenop deed. Ook een dolgelukki­ge Heynen en Gano pikten hun goaltje mee, Piotrowski was niet altijd even nauwkeurig, maar lag eveneens aan de basis van twee doelpunten. Tussendoor werd de eerredder (1-3) van Stefano Bensi, die veel te makkelijk door de Genkse defensie kon glippen, door de thuisfans gevierd als de goal van de kwalificat­ie. Sympathiek, zonder meer.

Jongeren tonen zich

Philippe Clement stoorde zich niet al te fel aan de eerste officiële tegengoal van het seizoen. “We zullen ze zeker analyseren, maar het was ook de verdienste van de thuisploeg die nooit opgaf. Ik ben heel tevreden met onze prestatie op zich. Ook al kwamen er spelers met minder ritme aan de aftrap, toch zag je veel vergelijkb­are aanvalsbew­egingen en looplijnen als zondag op Lokeren. Weliswaar aan een iets lager tempo, maar dat kan moeilijk anders. Ik zie bij onze jongeren erg veel positivism­e en werklust. Iedereen denkt collectief, hier lopen geen egoïsten rond.” Clement ziet op basis van het vertoonde spel in de heenmatch Lech Poznan vanavond als favoriet tegen Soligorsk. “Maar mijn hoofd staat al op Sint-Truiden, ik denk alleen aan de derby van zondag. Ik kijk uit naar de sfeer in het stadion, ook vandaag voelde je weer dat onze manier van spelen veel enthousias­me losmaakt in de hele provincie. Dat stemt ons heel gelukkig.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium