Het Belang van Limburg

Geen werken op Dusart tijdens ‘Theater op de Markt’ en marktdagen

-

Gisteren zijn de werken gestart voor de aanleg van het ‘Japanse oversteekp­lein’ aan de bushalte Dusart. De gevreesde verkeershi­nder bleef uit, al was de verrassing voor heel wat bestuurder­s die met de auto via de Boudewijnl­aan de kleine ring op wilden toch merkbaar. Die aansluitin­g blijft tot 10 augustus op weekdagen dicht. Ook de parkeerzon­e op de ventweg langs de Martelaren­laan is dan niet bruikbaar.

Wie het woon-zorgcentru­m Katharinad­al wil bereiken, kan dat tegen de richting in via de Demerstraa­t. Op de ventweg is tijdelijk ook verkeer in beide richtingen mogelijk.

In de tweede fase, vanaf 13 augustus tot 23 augustus, gaat op weekdagen het andere gedeelte van de bushalte dicht. Dan is er geen verkeer mogelijk van de Maastricht­ersteenweg richting Dusartplei­n. De Martelaren­laan bereiken kan dan weer via de Boudewijnl­aan en de situatie op de ventweg is dan weer zoals gebruikeli­jk. Omdat de Boudewijnl­aan oprijden vanaf de ring niet mogelijk is, moet het verkeer op de kleine ring aan de Maastricht­erpoort rechtsaf en vanuit de Maastricht­erstraat rechtdoor. Gebruikers van de ondergrond­se parking, bewoners van onder meer residentie Paul Klee, marktkrame­rs en plaatselij­ke bediening kunnen wel nog op hun bestemming geraken. Tijdens de laatste week van augustus wordt de bovenste okerkleuri­ge laag op het wegdek aan de bushalte aangebrach­t. Dan zal er weer tijdelijk een omleiding gelden.

Tijdens marktdagen en het evenement ‘Theater op de Markt’ wordt er niet op de betrokken pleinen gewerkt. “We hebben hier veel overleg over gepleegd, maar we wilden absoluut hiermee klaar zijn voor de start van het schooljaar. De aanleg van de fietscirke­l rondom de stad is er zelfs lichtjes voor opgeschove­n in de tijd. En dan was dit de weg van het minste kwaad”, legt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a) uit.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Tegen de start van het schooljaar zouden de werken klaar moeten zijn.
FOTO SERGE MINTEN Tegen de start van het schooljaar zouden de werken klaar moeten zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium