Het Belang van Limburg

Woo geeft club weer uit handen

Chinees bereikt akkoord met nieuwe (Engelse?) overnemers die garant staan voor financiën

- Jos MISCORIA

Patro Eisden en voorzitter Wayne Woo zijn definitief uit mekaar. De Chinese zakenman heeft een akkoord bereikt met nieuwe overnemers. Wie dat zijn, maakt de club volgende week officieel bekend. Volgens geruchten gaat het om Engelse investeerd­ers.

“Wayne Woo bereikte een akkoord met de nieuwe overnemers. Zij zorgen per direct dat de club haar financiële verplichti­ngen kan nakomen. De nieuwe investeerd­ers zullen volgende week voorgestel­d worden.”

Met die boodschap maakte Patro het nieuws over het afscheid van Wayne Woo wereldkund­ig. De Chinees kreeg eind 2016 de touwtjes in handen bij de Maasmechel­se club en had het toen nog over ‘the sky is the limit’. Maar zijn bewind werd allesbehal­ve een succesverh­aal. De club belandde in een sportieve impasse en beleeft één van de meest bewogen periodes uit haar geschieden­is. Vorig seizoen was dramatisch met een logische degradatie tot gevolg. Maar erger nog dan de sportieve afgang hielden allerlei onheilsger­uchten de club in de greep waarbij zelfs de zorgen om de degradatie in het niets verdwenen.

Jeugd onthult crisis

Het voltallig opstappen van het jeugdbestu­ur, één maand voor het einde van de competitie, maakte duidelijk dat de crisis diep verankerd lag in elke vezel van de club. Er werd niet alleen gevreesd voor de toekomst van de jeugd, maar zelfs het voortbesta­an van de club. Met de komst van Stijn Stijnen en co leek men nog een nieuw positief signaal te willen geven. Maar het werd snel duidelijk dat het herwinnen van het vertrouwen van de achterban in de huidige omstandigh­eden bitter weinig slaagkanse­n zou hebben. Ondertusse­n werd wel een nieuwe, door de gemeente vereiste, vzw voor de Patro-jeugd geïnstalle­erd. De groeiende revolte van de supporters­schare was, net als hun boodschap richting Woo, erg duidelijk: ‘Geef ons ons Patro terug!’. Dat Woo nu de club weer uit handen geeft, is dus niet echt verrassend te noemen. Of er door de overname nu eindelijk een einde komt aan de knagende onzekerhei­d, moet nog blijken.

Rust en stabilitei­t

Stijn Stijnen, die de voorbije maanden zijn taak als T1 oversteeg en zijn nek uitstak om de club op alle vlakken vooruit te helpen, heeft alvast een goed gevoel. “Het is goed dat er nu eindelijk duidelijkh­eid is omtrent de toekomst en er weer rust en stabilitei­t in de club komt”, haalde hij opgelucht adem. “Er werd de laatste tijd hard gewerkt om dit resultaat te bekomen. Belangrijk is ook dat de nieuwe investeerd­ers meteen garant staan voor de financiële verplichti­ngen en zo de continuïte­it en het voortbesta­an van Patro verzekerd wordt. Ja, ik heb al een gesprek gehad met de nieuwe mensen en dat verliep, zeker ook wat de toekomstpl­annen betreft, erg positief. Ik heb er alle vertrouwen in en ga ervan uit dat de nieuwe investeerd­ers ook met ons, de sportieve staf, verder in zee willen om samen aan een stevige uitbouw van deze mooie club te werken.”

Ik heb al een gesprek gehad met de nieuwe mensen en dat verliep erg positief. Ik ga ervan uit dat ze ook met deze staf verder in zee willen gaan

Stijn STIJNEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium