Het Belang van Limburg

Zhegrova, Heynen en Gano illustrere­n weelde

-

Clement had zijn ploeg in vergelijki­ng met de trip naar Daknam op alle elf de posities gewijzigd. Maar ook nu had Genk geen kind aan Fola Esch. Het zegt alles over de huidige weelde bij de Limburgers. Zondag wacht de derby tegen STVV. Een duel dat gisterenav­ond al in de Genkse hoofden zat. “We weten hoe belangrijk die match is voor de fans.” Drie vaststelli­ngen na de Luxemburg-trip.

Chouchou Edon Zhegrova

Edon Zhegrova blijft het volk vermaken met zijn onnavolgba­re dribbels en verrassend­e acties. Ook in Luxemburg speelde hij met twee doelpunten en een assist een hoofdrol. “Dat tweede doelpunt was wel lucky”, hield de Kosovaar beide voeten stevig op de grond. “Maar goed, ik ben blij met de vorderinge­n die ik maak. Het belangrijk­ste is en blijft echter de teampresta­tie. We speelden hier in Esch een thuismatch. Dat zegt alles over onze fans. Zij zijn duidelijk blij met wat ze te zien krijgen. Hopelijk kunnen we hen zondag weer verblijden. De Limburgse derby, ik weet hoe belangrijk die is. Ik heb zelf nog bij de beloften van STVV gevoetbald. Onder andere met De Norre en Abrahams. Ik wil het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Maar wij hebben meer kwaliteit, daar ben ik van overtuigd.”

Comeback Bryan Heynen

Bryan Heynen maakte na acht maanden blessurele­ed zijn comeback en deed dat met een gave prestatie en, zowaar, een doelpunt. “Mooi meegenomen”, aldus de middenveld­er. “Ik weet dat de concurrent­ie er in mijn zone niet minder op geworden is. Maar goed, dat betekent dat iedereen op de tippen van zijn tenen moet lopen. Ook ik. Geen probleem. Ik denk dat de jongens die hier in Luxemburg hebben gespeeld, getoond hebben dat ze klaar zijn. Zelf werd ik uit voorzorg gewisseld. Na zo’n lange afwezighei­d heb je hier en daar toch kleine pijntjes. Zondag volgende opdracht. Niet de minste. Vorig jaar verliepen de wedstrijde­n tegen STVV voor ons niet zo goed. Dit jaar moet het anders. Vroeg scoren, is belangrijk. Dat is ook vandaag weer gebleken.”

Eerste goal Zinho Gano

Zinho Gano stond voor het eerst bij Genk aan de aftrap in een officiële match. Leuke binnenkome­r als je dan meteen kan scoren. “Absoluut”, knikte de spits. “Voor het vertrouwen is dat essentieel. Voor de rust had ik ook al een goaltje kunnen meepikken, maar toen deed de doelman het goed. Ik zit op dit ogenblik nog in een aanpassing­speriode. Maar ik voel dat het de goeie kant op gaat. Als spits moet je op maat worden aangespeel­d. Bij Waasland-Beveren was ik daarvoor afhankelij­k van Morioka. Bij Genk kunnen meerdere spelers mij vrij voor doel zetten. Ik heb intussen begrepen uit de vele sms’jes die ik krijg, dat de volgende wedstrijd voor de supporters de match van het jaar is. Hopelijk kunnen we hen op hun wenken bedienen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Uitblinker­s Zhegrova en Heynen.
FOTO JEFFREY GAENS Uitblinker­s Zhegrova en Heynen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium