Het Belang van Limburg

DERBYKOORT­S

-

Minstens twee Limburgers staan zondag aan de aftrap in de Limburgse derby, Leandro Trossard (Lanklaar) en Casper de Norre (Herk-deStad) zijn uitgegroei­d tot sterkhoude­rs bij hun team.

“Ik weet via mijn vrienden perfect hoe fel de derby bij de supporters leeft. Ze maken dat ons ook na elke match duidelijk. We zijn uit op revanche na de 1 op 6 tegen STVV vorig seizoen, wees maar gerust dat de spelers dat maar al te goed beseffen. De trainer zal ons de volgende dagen op scherp zetten en ik zal mijn rol in de kleedkamer ook wel spelen. Die eerste thuismatch van het seizoen moet er recht op zijn”, aldus Trossard, die zondag in de Genkse wedstrijdk­ern met Nordin Jackers (Veldwezelt), Dries Wouters (Tongeren) en Bryan Heynen (Neeroetere­n) waarschijn­lijk een drietal gouwgenote­n naast zich krijgt.

Twee Limburgse Kanaries hebben een verleden bij KRC Genk. “Als Limburger is deze wedstrijd nog net iets specialer dan voor de meeste ploegmaats”, weet Casper De Norre. “Er hangen leuke tradities aan vast, ik heb zondagavon­d zin in smurfentaa­rt. Vorig seizoen pakten we 4 op 6, dat zou ik graag herhalen. Bij een uitzege smaakt die taart zelfs nog lekkerder (lacht).” Wolke Janssens (Peer) krijgt mogelijk een rol als supersub. “Twee jaar geleden beleefde ik mijn eerste derby, maar ik bewaar er geen goede herinnerin­gen aan. Bij 0-3 werd ik aan de pauze gewisseld. Ik verwacht geen basisplaat­s, maar kijk wel uit naar deze wedstrijd. Ik heb tenslotte ook in de jeugd van KRC Genk gespeeld dus ik ken een aantal Limburgse jongens zoals Dries Wouters.” Overigens spelen bij KRC Genk ook twee ex-Kanaries. De Kosovaar Edon Zhegrova speelde één jaartje bij de jeugd, derde doelman Maarten Vandevoord­t woont zelfs in Brustem.

 ?? Foto BELGA ?? Trossard en De Norre worden zondag aan de aftrap verwacht.
Foto BELGA Trossard en De Norre worden zondag aan de aftrap verwacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium