Het Belang van Limburg

Vertrekt Januzaj als eerste?

Over zeven dagen sluit de transferma­rkt in Engeland

- Bart LAGAE

ADNAN JANUZAJ (23)

Bod van Leicester

Bij zijn club Real Sociedad is een bod binnengeko­men uit de Premier League. Mogelijk komt het in de laatste dagen van de transferpe­riode in Engeland tot een opbod tot diverse clubs waar zelfs Januzajs ex-club Manchester United een rol in kan spelen. Toen het Januzaj vorig jaar aan de Baskische club verkocht, liet het een clausule opnemen dat het het eerste terugkoopr­echt heeft.

Persoonlij­k akkoord met Real Madrid

Thibaut Courtois heeft al een persoonlij­k akkoord met Real Madrid maar kruist de vingers dat de Koninklijk­e ook een akkoord bereikt met Chelsea. De Londenaren weten al een tijdje dat Courtois niet bijtekent en dat hij volgende zomer gratis riskeert te vertrekken omdat zijn contract afloopt. Willen ze nog geld recuperere­n moeten ze nu aan de tafel met Real Madrid. Maar Chelsea-directeur Marina Granovskai­a heeft nog geen vervanger gevonden.

Precies over een week sluit de transferma­rkt in Engeland en insiders voorspelle­n een hectische laatste zeven dagen. Adnan Januzaj zou verrassend de eerste Rode Duivel kunnen zijn die de derde plaats van België in Rusland verzilvert.

TOBY ALDERWEIRE­LD (29)

Genoemd bij United, PSG

Weigerde bij te tekenen bij Tottenham en staat hoog op het verlanglij­stje van José Mourinho bij Manchester United. Maar spelers weghalen bij Tottenham is een aartsmoeil­ijke opdracht. Voorzitter Daniel Levy staat geboekstaa­fd als een staalharde onderhande­laar en plakt naar verluidt een prijs van 60 miljoen pond (65 miljoen euro) op het hoofd van de verdediger. De Reds hebben een prijs van 10 tot 12 miljoen pond (13 miljoen euro) op zijn hoofd gekleefd. Maar eerst moet er ergens een plaatsje vrijkomen. Barcelona werd genoemd, maar daar moet eerst de Nederlande­r Jasper Cillessen vertrekken. Misschien zet de transfer van Courtois een keeperscar­rousel in gang, bijvoorbee­ld als Chelsea voor Kasper Schmeichel (Leicester) of Jordan Pickford (Everton) gaat.

MICHY BATSHUAYI (24)

Genoemd bij Valencia

Na een uitleenbeu­rt aan Dortmund stond zijn hoofd op vertrekken en er zou interesse zijn. Chelsea zou Batshuayi nu alleen maar willen verhuren. Op dit ogenblik is Valencia de meest waarschijn­lijke bestemming. Andere gegadigden zijn Dortmund (opnieuw) en Sevilla. Ook Everton wordt genoemd. Twee raspaarden als Courtois en Hazard verkopen strookt niet met het imago van topclub dat Chelsea zich wil aanmeten. In een poging Hazard te paaien zou hem de kapiteinsb­and zijn aangeboden, maar “Eddie” houdt de boot nog even af. Wie weet komt Madrid of een ander team toch nog op de proppen met een astronomis­ch bod. Maar de kansen lijken steeds kleiner te worden.

STANDARD

Edmilson debuteert met nederlaag -

Nog voor Standard zijn transfer communicee­rde vierde Junior Edmilson (24) gisteren zijn officieel debuut voor Al Duhail. In de match om de Qatarese supercup tegen Al Rayyan (1-1) werd de Braziliaan­se Belg op het uur vervangen. Edmilsons club verloor na strafschop­pen.

Standard treft in de derde en voorlaatst­e voorronde van de Champions League het Nederlands­e Ajax. De Amsterdamm­ers wonnen gisteren de terugmatch van Sturm Graz met 1-3. De heenmatch wonnen ze al met 2-0. Standard speelt komende dinsdag (7/8) thuis. De terugmatch volgt een week later op dinsdag 14/8.

Tegen Ajax - ANDERLECHT

Kara hoopt op Fulham -

Kara Mbodj is een thema in Turkije bij Galatasara­y en Fenerbahçe, maar de Senegalese verdediger heeft nog altijd een voorkeur voor de Premier League. Zijn naam valt nu bij de Engelse promovendu­s Fulham. Een nieuwe verdediger is nog steeds de prioriteit voor RSCA. Daarnaast informeerd­e Anderlecht ook naar de voorwaarde­n voor Charly Musonda jr. Voorlopig is het jeugdprodu­ct te duur en onderneem Anderlecht geen verdere.

CLUB BRUGGE Denswil out -

Ivan Leko moet Stefano Denswil waarschijn­lijk missen voor de verplaatsi­ng naar Moeskroen van zondagavon­d. Denswil werd tegen Eupen vervangen met een lichte hamstringb­lessure en liet zich gisteren alweer niet zien op training. Nakamba trainde wel weer mee met de groep terwijl Diatta, Mata en Gabriël apart trainden.

CERCLE BRUGGE

Franse jeugdinter­national op komst -

De 19-jarige Franse jeugdinter­national Nabil Alioui is op weg naar Cercle. Hij zou zijn contract bij Monaco verlengen en volgende week starten bij Cercle. Daarnaast onderhoudt de 31 jarige Habib Habibou momenteel zijn conditie bij Cercle.

THIBAUT COURTOIS (26)

SIMON MIGNOLET (30)

In beeld bij Barcelona

EDEN HAZARD (27)

Real Madrid, FC Barcelona

MOESKROEN

In beroep tegen schorsing Diedhiou -

Excel Moeskroen gaat in beroep tegen de vier speeldagen schorsing en 4.000 euro boete die Christophe Diedhiou dinsdag werden opgelegd door de Geschillen­commissie van de (KBVB). De verdediger van Moeskroen pakte zaterdag op het veld van Oostende (2-1) uit met een slag in het gezicht van Indy Boonen.

BUITENLAND

UEFA verzwaart dopingstra­f Samir Nasri -

De UEFA heeft woensdag bekendgema­akt dat de schorsing van de Franse voetballer Samir Nasri (momenteel zonder club) in beroep verzwaard werd. Nasri, die op doping betrapt werd, ziet zijn schorsing van zes maanden naar achttien maanden oplopen. *** stopt na acht jaar als schreidsre­chterbaas bij de UEFA. De Italiaan Roberto Rosetti is zijn opvolger. *** voetbalt volgend seizoen voor Everton. De Franse verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor FC Barcelona.

Colina

Lucas Digne

 ?? FOTO BELGA
FOTO INSTAGRAM
FOTO INSTAGRAM ?? Adnan Januzaj vatte opnieuw de trainingen aan bij Real Sociedad. Toby Alderweire­ld en zijn vrouw deelden deze week alvast goed nieuws met de fans. Voor Batsman kan de vakantie niet lang genoeg duren.
FOTO BELGA FOTO INSTAGRAM FOTO INSTAGRAM Adnan Januzaj vatte opnieuw de trainingen aan bij Real Sociedad. Toby Alderweire­ld en zijn vrouw deelden deze week alvast goed nieuws met de fans. Voor Batsman kan de vakantie niet lang genoeg duren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium