Het Belang van Limburg

“ITF-punten sprokkelen”

Wout Doumen gaat in de States tennissen en studeren

- Geert STIENISSEN

Met de Kim Clijsters Trophy 2018 heeft ons land een nieuw ITF-tornooi voor junioren. “Dit maakt deel uit van de totaalbele­ving die we willen aanbieden. Eentje van prestatieg­ericht tennis in een familiale omgeving. Omwille van die reden geven we wildcards aan de Belgische en aan de buitenland­se leden van onze academie”, aldus organisato­r Carl Maes van de Kim Clijsters Academy in Bree.

Wout Doumen kreeg zo’n wildcard. Het 17-jarige academieli­d hoopt ITF-punten te sprokkelen alvorens zijn studies aan te vatten aan Eastern Washington University in de Amerikaans­e stad Spokane.

“Ik ben het afgelopen jaar enorm gegroeid als tennisser. Dat heeft me mede op het spoor gezet van universite­itstennis. Door mijn sport te combineren met universita­ire studies wiskunde blijven alle mogelijkhe­den open. Ik kan er zowel sporten als studeren op een hoog niveau. Dat is in ons land niet mogelijk. Bovendien houd ik alle opties open. Misschien blijf ik wel hangen in het tenniswere­ldje maar ik kan natuurlijk ook mijn diploma verzilvere­n in de VS of in België”, weet Wout. “Dit tornooi is trouwens een ideale mogelijkhe­id om mijn eerste ITFpunten te pakken. Dat is vooralsnog niet gelukt. Er is geen reden waarom het in mijn club zo vlak bij huis niet zou lukken. En voor volgend jaar zijn die ITF-punten mooi meegenomen. Bovendien is het altijd fijn om me te meten met een internatio­naal gezelschap.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Doumen: “Afgelopen jaar enorm gegroeid als tennisser.”
FOTO SVEN DILLEN Doumen: “Afgelopen jaar enorm gegroeid als tennisser.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium