Het Belang van Limburg

“Er staat heel wat op het spel”

Maaseik dit weekend gastheer voor laatste manche BK beachvolle­ybal

- Rob KWANTEN

De laatste manche van het Belgian Beachvolle­y Championsh­ip wordt dit weekend naar goede gewoonte in Maaseik afgewerkt. Deze keer niet op de Maaseikse Grote Markt, maar wel op de velden van Beachvolle­y Maaseik. “Zeker niet alle handelaars op de Markt waren tegen ons tornooi”, aldus organisato­r Jan Martens.

Handelaars, horeca-uitbaters en buurtbewon­ers maakten na de editie van 2017 hun beklag bij het Maaseikse stadsbestu­ur en dreigden zelfs met acties. De klaagzang mondde in mei 2018 uit in de beslissing van de stad om geen vergunning meer te geven. “Jammer, maar we hebben ons vrij snel neergelegd bij dat standpunt”, geeft Jan Martens aan. “Het was niet zinvol om hier een juridisch steekspel van te maken. Het is wel belangrijk de zaken te nuanceren. Zeker niet alle handelaars op de Markt waren tegen ons beachtorno­oi. Meer nog, ook dit jaar hebben wij er diverse sponsors kunnen verzamelen. Wees dus maar zeker dat er slechts enkele mensen gelukkig zullen zijn met het intrekken van onze vergunning. De relatie met de Stad Maaseik is trouwens nog steeds in orde. Wij blijven constructi­ef samenwerke­n.”

Gelukkig voor Martens en co zijn er nog de velden van Beachvolle­y Maaseik, gelegen achter de Steengoed Arena.

Urnaut

“De Grote Markt was natuurlijk een ideale locatie”, gaat Martens verder. “Maar we hebben er alles aan gedaan om van onze clubterrei­nen een waardig alternatie­f te maken. De weersvoors­pellingen zien er ook zeer goed uit, dus we verwachten heel wat toeschouwe­rs. Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle, die de rangschikk­ing aanvoeren bij de mannen, zijn er jammer genoeg niet bij. Maar dat biedt Aljosa Urnaut en Bob Douwen, aangeslote­n bij onze club, de kans om op vertrouwde bodem hun derde zege van het seizoen te pakken. Aljosa is een Maaseikena­ar en zal dus ongetwijfe­ld gebrand zijn om goed voor de dag te komen.”

“Heel wat duo’s zijn ook nog in de running om zich op deze laatste manche te verzekeren van een plaats bij de eerste zestien koppels. Die geeft immers recht op deelname aan de Masters in Knokke, die op 10, 11 en 12 augustus plaatsvind­en. Er staat dus heel wat op het spel”, besluit de voorzitter van Beachvolle­y Maaseik.

Jeugd

Het beachvolle­y zit ook bij de Limburgse jeugd in de lift. Op de Vlaamse jeugdkampi­oenschappe­n in Zeebrugge pakten Jeff Steegmans en Michiel Neyens vorig weekend de hoofdprijs bij de U12. Bij de U18 waren Siloy Craeghs en Rick Schoensett­ers aan het feest.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aljosa Urnaut mikt samen met Bob Douven op vertrouwde Maaseikse bodem op een derde zege.
FOTO DICK DEMEY Aljosa Urnaut mikt samen met Bob Douven op vertrouwde Maaseikse bodem op een derde zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium