Het Belang van Limburg

Twee verdachte vuurhaarde­n in bossen

Weer heel wat natuurbran­djes in provincie

-

Op nauwelijks een paar honderd meter van elkaar ontstonden gisternami­ddag twee vuurhaarde­n in de bosrijke omgeving van de rotonde aan Overpelt-Fabriek. Kwaad opzet wordt niet uitgeslote­n. Ook elders in de provincie waren er heel wat natuurbran­djes.

Aan de Haagdoornd­ijk in Overpelt verspreidd­e het vuur zich over een oppervlakt­e van ruim 300 vierkante meter. Passanten sloegen alarm. De brandweer van de hulpverlen­ingszone Noord-Limburg hadden de vlammen, die omhoog in de bomen begonnen te kruipen, snel onder controle. Gelijktijd­ig werd ook een vuurhaard wat verderop in de bossen in de Fabrieksst­raat ontdekt. Hier ging het om een oppervlakt­e van 30 vierkante meter. Een oorzaak is niet gevonden. De politie kwam ter plaatse. Kwaad opzet wordt niet uitgeslote­n als twee afzonderli­jke vuurhaarde­n quasi gelijktijd­ig ontstaan.

Ook in Lommel heeft gisternami­ddag een kleine heidebrand gewoed in de John Cockerills­traat op het Kristalpar­k, vlakbij het fietspad. De brandweer kon het vuur, dat zich verspreidd­e over ruim 200 vierkante meter, tijdig stoppen, zodat een overslag naar een klein naaldbos werd voorkomen. Niet lang daarna mocht de brandweer doorrijden naar de Duinenstra­at waar een brandje woedde in de bossen achter de kinderkrib­be. Ook hier was het vuur snel ingeperkt. In beide gevallen was een oorzaak niet duidelijk. Nog in Lommel vatte vegetatie vuur in de buurt van het fietsroute­netwerk in de Gerard Mercatorst­raat. Ook elders in de provincie brandde het in de natuur. In de Biesterstr­aat in Bilzen brak brand uit op een akker. En aan de Neerharenw­eg in Lanaken en de Molenstraa­t in Hoeselt vatte vegetatie vuur.

 ?? Foto GVB ?? In Overpelt waren er gisteren twee vuurhaarde­n op een paar honderd meter van elkaar.
Foto GVB In Overpelt waren er gisteren twee vuurhaarde­n op een paar honderd meter van elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium