Het Belang van Limburg

KRC Genk tegen Poznan in Europa League

-

Lech Poznan is op 9 en 16 augustus de tegenstrev­er van KRC Genk in de derde (en voorlaatst­e) voorronde van de Europa League. De Poolse competitie­leider haalde het thuis pas na verlenging­en met 3-1 van het Wit-Russische Soligorsk, de Deen Gytkjaer scoorde drie keer. Lech komt volgende donderdag eerst op bezoek in de Luminus Arena.

Lech Poznan was vorige week dankzij een late gelijkmake­r nog goed weggekomen in de heenmatch (1-1) en ook gisteren werd het bibberen voor de Polen, die nochtans duidelijk de betere ploeg waren. Genk-scout Poll Peters zag Kostevych vaak dreigen op links. De Oekraïener lag na dom balverlies van de bezoekers ook aan de basis van de openingstr­effer. De Zwitser Jevtic (ex-Basel) devieerde slim, de Deense scherpschu­tter Gytkjaer legde makkelijk binnen (1-0). Gytkjaer (ex-Rosenborg en 1860 München) trof nog de lat, vooraleer Bakaj de enige kans voor Soligorsk van dichtbij de nek omwrong.

Ook na rust bleven de beste kansen voor de thuisploeg maar in een nerveus slot leidde geknoei van De Marco en doelman Buric tot de gelijkmake­r - met een hieltje van invaller Laptev. In de verlenging­en moesten de Wit-Russen alsnog plooien. Gytkjaer maakte, telkens op assist van supersub Reis Amaral, nog zijn tweede en derde doelpunt (3-1). De bezoekers pakten in een hectisch slot nog drie rode kaarten. Lech Poznan staat met een 6 op 6 ook aan de leiding in Polen. Zondag (15.30 uur) gaat Lech op bezoek bij nummer vier Slask Wroclaw. (mg)

LECH POZNAN: Buric - Janicki (46’ Orlowski), Rogne, De Marco - Makuszewsk­i, Cywka, Gajos (89’ Radut), Kostevych - Tiba (97’ Tralka), Jevtic (66’ Reis Amaral) - Gytkjaer.

DOELPUNTEN: 15’ Gytkjaer 1-0, 79’ Laptev 1-1, 94’ Gytkjaer 2-1, 118’ Gytkjaer 3-1.