Het Belang van Limburg

Nina Derwael in drie EK-finales

-

Frederik Van Lierde heeft een mythische triatlon op Alpe d’Huez gewonnen, op en rond de bekende alpencol die ook de Ronde van Frankrijk aandoet.

Van Lierde verpulverd­e de tegenstand, kwam na 2,2 kilometer zwemmen, 118 kilometer fietsen (met meer dan 3.200 hoogtemete­rs) en 20 kilometer op en rond de Alp lopen aan in 5 uur, 59 minuten en 52 seconden. Hij had 6,5 minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolg­er.

“Dit was magnifiek, maar o zo pokkezwaar”, aldus Van Lierde. “De eerste twee cols tijdenshet fietsen waren lopers, gemiddeld zo’n 7, 8 procent, dus dat viel mee. Maar ik wist dat Alpe d’Huez lastig zou worden. Ik weeg meer dan 70 kilo en ben dus geen pure klimmer. Wat het vooral zo zwaar maakt, is dat het in het dal dertig graden is en dat je daarna plots op 1.850 meter hoogte staat. Maar ik ben superblij dat ik heb meegedaan. Deze triatlon op deze legendaris­che berg stond al langer op mijn verlanglij­stje.”

Voor Van Lierde is het na zijn zege in de Ironman van Nice de tweede overwinnin­g van het seizoen. De West-Vlaming kan met vertrouwen toeleven naar het WK Ironman in Hawaï dat half oktober plaatsvind­t. “Dit doet echt deugd nadat er de voorbije jaren altijd wel wat verkeerd liep. Deze keer is tot nog toe alles gelukt. Ik wil nu nog het seizoen deftig afwerken op Hawaï.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Frederik Van Lierde: “Magnifiek, maar o zo zwaar.”
FOTO PHOTO NEWS Frederik Van Lierde: “Magnifiek, maar o zo zwaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium