Het Belang van Limburg

“Mijn verjaardag­sfeest heb ik gehad, maar de reis naar Disneyland was helaas te zwaar”

-

DIEPENBEEK - Twee jaar na haar peter Danny kreeg ook zijn nichtje Joke Baptist (27) kanker. Baarmoeder­kanker met uitzaaiing­en naar de klieren, lever en longen. Terwijl Danny de laatste dagen van zijn roadtrip rijdt, zit Joke aan zee met haar naaste familie. Helaas gaat het met haar minder goed.

“Als de pijn het toelaat, ga ik er morgen zijn om Danny te verwelkome­n”, zegt Joke. “Zondag zijn we aangekomen aan zee, maar maandag moest ik meteen naar spoed. Ik had een nierontste­king. Toen die pijn onder controle was, kreeg ik andere pijnen van de kanker. Met de medicatie krijgen ze het onder controle, waardoor ik toch wat kan genieten. Een terrasje doen gaat, maar wandelen doet pijn. Ik krijg nu opnieuw om de drie weken chemo om het stabiel te houden, maar na zes of zeven dagen komt de pijn al terug. We gaan maandag bekijken of ik zwaardere chemo krijg. Dat is de laatste optie.”

Ook Joke heeft de nummer één van haar bucket list kunnen afvinken. “Mijn groot verjaardag­sfeest heb ik gekregen. Daarna stond een reis naar Disneyland op mijn lijstje, maar dat kon helaas niet doorgaan. Mijn witte bloedcelle­n waren te laag en ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Ik had er zo naar uitgekeken. Om die teleurstel­lingen te vermijden, wil ik niet meer te veel op voorhand plannen. Wat komt, komt en daar geniet ik van.”

 ??  ?? Joke op haar verjaardag­sfeest.
Joke op haar verjaardag­sfeest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium