Het Belang van Limburg

De leukste tegenstell­ing bij Toeterniet­oe

Ingestuurd door Chretien Paesen

-

Toeterniet­oe haalde een klassiek orkest naar Hasselt en liet even later het trio Knappe Koppen los op de speelplaat­s van de Blauwe Nonnen. Het contrast kon niet groter zijn, maar beide groepen zorgden voor een spetterend­e ambiance.

Het Sutton Youth Orchestra uit Londen is meer dan een orkest alleen, het is een school waar jonge musici worden gevormd. Hun ouderdom ligt tussen zes en achttien jaar en de discipline is er streng. Je wordt verwacht op alle repetities en opvoeringe­n aanwezig te zijn. Momenteel is een groep van 13- tot 18-jarigen op tournee in Nederland en België.

Via het stadsbestu­ur werden ze in contact gebracht met Toeterniet­oe. Tijdens het woensdag- concert speelde het orkest voornameli­jk musical- en filmmuziek. Dat de vaak jonge muzikanten zeer bedreven zijn, bleek ook achteraf toen ze zonder enige voorbereid­ing en met slechts een gedeeld partituurt­je naadloos en vlotjes meespeelde­n met de mannen van Toeterniet­oe.

Daniel Vanroy, Gunter Wouters en Kris Louage zijn onuitputte­lijke bronnen van leute en ambiance. Zonder enige moeite wisselen zij van instrument en genre. Alles echt en live gespeeld en gezongen, en al wandelend bovendien. De korte regenbui - waar iedereen op hoopte maar net niet op uitgereken­d dát moment - kon de pret niet bederven. Samen met het Sutton Youth Orchestra en Toeterniet­oe maakten zij het mooie weer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium