Het Belang van Limburg

“Nog schaven aan het lopen”

Brecht Reynders mikt op BK halve triatlon in Eupen op ereplaats

- Jacky STIJVEN

Met de maand augustus komt het triatlonse­izoen op kruissnelh­eid. Zo is er zondag niet alleen de Ironman van Maastricht, heel wat Limburgers zetten in Eupen aan op het BK halve afstand (1,9 km zwemmen, 87 km fietsen en 21 km lopen). Brecht Reynders uit Helchteren, die bij de Lommelse Triatleten aangeslote­n is, mikt in de Oostkanton­s op de top twintig.

Dit jaar wordt er in Lommel geen triatlon georganise­erd. Maar het ontbreekt de Lommelse Triatleten niet aan plannen. Zo gaat Alain Schutjes in Maastricht in zijn leeftijdsk­lasse op zoek naar een startbewij­s voor de Ironman van Hawaï. Clubgenoot Brecht Reynders mikt in Eupen op een ereplaats op het BK halve afstand.

“Tot mijn 21ste heb ik aan competitie­zwemmen gedaan. Vier jaar geleden proefde ik in Lommel van de sprinttria­tlon en ik was meteen verkocht. Ik heb nog een tijdje zwemmen en triatlon gecombinee­rd, maar nu trek ik voluit de triatlonka­art”, zegt de 25-jarige triatleet uit Helchteren. “Dit jaar is een overgangsj­aar en werk ik vooral een mix van verschille­nde afstanden af. Over enkele jaren schakel ik dan voluit over op het langere werk. Mijn uithouding is al flink toegenomen, het lopen blijft een belangrijk werkpunt. Daar moet ik nog aan schaven. Ook mijn loopstijl kan nog een stuk beter.”

Lichtgewic­ht

Reynders combineert de triatlon met een job als technicus bij de LVD Group, een West-Vlaams bedrijf gespeciali­seerd in plaatbewer­king. Zijn klantenbes­tand strekt zich uit over de hele Benelux.

“Niet altijd even gemakkelij­k te combineren met de vele trainingsu­ren. Maar triatlon blijft in de eerste plaats een hobby.” Zondag wacht in Eupen het BK halve triatlon. Clubgenoot Ruben Geys, die vorige week nog de Triatlon Haute-Meuse won, is één van de grote titelkandi­daten. Reynders mikt eerder op een ereplaats. “Top twintig zou al heel mooi zijn. Vorig jaar deed ik in Almere een halve triatlon, maar toen viel het lopen tegen. Het fietsparco­urs in Eupen schijnt vrij pittig te zijn. Daar moet ik als lichtgewic­ht met mijn 65 kg voordeel uit kunnen halen. Na het BK neem ik enkele weken rust. In augustus en september volgen dan nog halve triatlons in Almere en Cascais”, besluit Brecht Reynders.

Tot mijn 21ste heb ik aan competitie­zwemmen gedaan Brecht REYNDERS

 ?? Foto BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Brecht Reynders: “Top twintig op het BK zou al heel mooi zijn.”
Foto BOUMEDIENE BELBACHIR Brecht Reynders: “Top twintig op het BK zou al heel mooi zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium