Het Belang van Limburg

Voormalige cafébaas start eigen lijst

-

De 57-jarige Roger Janssen stapt onder de noemer ‘Jawel Hamont-Achel’ met een eigen lokale partij naar de kiezer. De voormalige uitbater van café De Stip heeft zijn politieke engagement nooit weggestoke­n.

“Het zal in totaal de vierde keer zijn dat ik opkom. Zo stond ik nog op de lijst van de huidige coalitiepa­rtij Balans. Ook zetelde ik in het verleden twee jaar als sp.a-raadslid, tot ik tijdelijk naar Geel verhuisde.”

Nu is het wel de eerste keer dat hij met een eigen politiek project uitpakt. “In een tijd waar anderen vooral de polarisati­e opzoeken, willen we kiezen voor verbinding en luisteren naar elkaar. Wij willen de Hamont-Achelaren politiek verenigen.” Het is niet de grootste ambitie van Janssen om burgemeest­er te worden. “Wel wil ik de aandacht vestigen op enkele thema’s, met name verkeersve­iligheid en woonkwalit­eit. Op dat vlak heeft onze gemeente de voorbije vijf jaar op vele plaatsen zowat stilgestaa­n. Op heel wat plekken bleven beloofde oplossinge­n uit. In plaats van dure studiebure­aus aan het werk te zetten, zie ik hierin een kans om samen met inwoners en buurtveren­igingen na te denken over oplossinge­n. Ook wil ik me inzetten voor mijn oude stokpaardj­e, horeca en middenstan­d. Ze zijn belangrijk voor de leefbaarhe­id van onze centra en als beleidsmak­er zou ik eens meer naar hen gaan luisteren.”(gvb)

 ?? GVB ?? Roger Janssen komt met zijn eigen lijst: Jawel Hamont-Achel.FOTO
GVB Roger Janssen komt met zijn eigen lijst: Jawel Hamont-Achel.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium