Het Belang van Limburg

Tot één jaar cel voor mannen die na diefstal op de vlucht gingen voor politie

-

Een 37-jarige man uit Luik en een 31-jarige man uit Oupeye die na een diefstal in Hasselt voor de politie op de vlucht gingen, hebben van de correction­ele rechtbank gevangenis­straffen gekregen van respectiev­elijk zeven maanden en een jaar. De man die aan het stuur zat van de niet-verzekerde wagen en die meermaals op de politie probeerde in te rijden, kreeg de zwaarste straf. Beide mannen krijgen ook een boete van 240 euro.

In de nacht van 11 juli stopten de twee mannen aan de Decathlon aan de Kuringerst­eenweg in Hasselt. Een voorbijgan­ger belde de politie omdat hij vond dat de mannen zich verdacht gedroegen aan de sportwinke­l. Toen de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad de parking wilden oprijden, sloegen de twee op de vlucht en ze reden via de nabijgeleg­en E313 naar Tongeren.

Bij de achtervolg­ing, waarbij verschille­nde politieplo­egen betrokken waren, werden snelheden van meer dan 170 kilometer per uur gehaald. Tijdens de rit probeerde de Luikenaar de achtervolg­ende politieaut­o’s meermaals te raken door constant van rijvak te verwissele­n. De auto crashte uiteindeli­jk tegen de vangrail op de autosnelwe­g.

In de auto vond de politie enkele tentstokke­n, een badmintons­et, schroevend­raaiers en een bivakmuts. De politie stelde verschille­nde processen-verbaal op voor de verkeersov­ertredinge­n die de mannen begingen. Ook was de auto van de verdachten niet gekeurd, verzekerd of ingeschrev­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium