Het Belang van Limburg

Meerderhei­d Sint-Truiden al verdeeld over zone 30

Burgemeest­er Veerle Heeren sust met compromis

- Jozef CROUGHS

De uitbreidin­g van de zone 30 in het Truiense stadscentr­um zorgt voor deining binnen de meerderhei­d. De nieuwe maatregel zou vrijdag ingaan, maar Open Vld liet donderdag al weten dat ze hierover een hartig woordje wilden spreken met coalitiepa­rtner CD&V. Vrijdag besliste het schepencol­lege dan dat de maatregel pas maandag van kracht wordt en dat het om een proefproje­ct gaat dat op korte termijn geëvalueer­d wordt. Een compromis, zo lijkt het. De zone 30 wordt uitgebreid van de stadskern naar de hele binnenstad. De beslissing dateert al van november 2017, maar coalitiepa­rtner Open Vld verslikte zich in de uitvoering van de maatregel. De beslissing maakte immers een storm van reacties los op sociale media, zowel pro als contra. Het thema leeft duidelijk bij de bevolking en dat is met de verkiezing­en in aantocht - nog 10 weken- toch wat riskant, zo lijkt het. Voor schepen van Economie Pascal Vossius (Open Vld) kwam de beslissing van schepen van Mobiliteit Bert Stippelman­s (CD&V) om de maatregel deze week in te voeren als een complete verrassing.

Toch wist Open Vld dat de uitbreidin­g van de zone 30 eraan zat te komen want het plan werd negen maanden geleden goedgekeur­d op de gemeentera­ad, met steun van oppositiep­artij sp.a. Enkel N-VA onthield zich toen bij de stemming. De partij is voorstanee­n der van een zone 30, maar vond de volledige binnenstad te uitgebreid.

De verkeersve­iligheid in de binnenstad is voor het voltallige gemeentebe­stuur een prioriteit, maar we willen ook dat er draagvlak is voor de maatregele­n die we nemen

Veerle HEEREN Burgemeest­er

Verkiezing­skoorts

Op het inderhaast bijeengero­epen schepencol­lege vrijdag was de verkiezing­skoorts dan ook voelbaar. Burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V) suste de gemoederen. “De verkeersve­iligheid in de binnenstad is voor het voltallige gemeentebe­stuur een prioriteit, maar we willen ook dat er draagvlak is voor de maatregele­n die we nemen. Daarom heb ik voorgestel­d om van de uitbreidin­g van de zone 30 in de binnenstad eerst een proefproje­ct te maken”, zegt ze. Op de vijftien invalswege­n naar het centrum zal vanaf maandag 30 km/u gelden, maar het gaat om een proefperio­de. Later volgt een grondige evaluatie vooraleer er definitiev­e beslissing valt. De beslissing wordt zo over de gemeentera­adsverkiez­ingen getild. Tijdens deze proefperio­de zal de politie ook niet verbaliser­en, maar er worden wel snelheidsm­etingen uitgevoerd en bestuurder­s, fietsers en voetganger­s worden bevraagd en scholen betrokken. Na de evaluatie worden de bevindinge­n voor de gemeentera­ad gebracht. Want enkel de gemeentera­ad, die de beslissing voor de uitbreidin­g in november 2017 goedkeurde, kan deze ook weer intrekken.

 ?? FOTO JCR ?? De borden die de zone 30 aankondige­n, worden maandag naar de rijrichtin­g gedraaid.
FOTO JCR De borden die de zone 30 aankondige­n, worden maandag naar de rijrichtin­g gedraaid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium