Het Belang van Limburg

Opnieuw incident met bijtend product

-

ANTWERPEN - Op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord heeft zich donderdagn­acht een nieuw incident met bijtend product voorgedaan. Het slachtoffe­r raakte daarbij ernstig gewond aan zijn ogen.

Twee mannen kregen ruzie over een “politieke kwestie” in café Bing Kong op het Antwerpse Sint-Jansplein. Het latere slachtoffe­r, een 49-jarige Afghaanse Antwerpena­ar, besliste het café te verlaten. Maar voor de deur van de aanpalende nachtwinke­l haalde een van de mannen plots een rode fles met ammoniak uit zijn rugzak. Hij gooide het product in de ogen van zijn slachtoffe­r en vluchtte weg. “Het slachtoffe­r raakte zwaargewon­d aan zijn ogen”, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert. “Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.”

De aanvaller kon rond 3 uur ’s nachts opgepakt worden in de buurt. De man, de 40-jarige Marokkaan Abdelmajid E.O., bracht de nacht door in de cel. Op het ogenblik van zijn arrestatie was hij zo onder invloed dat hij niet verhoord kon worden. Een dag later verklaarde hij aan de politie dat hij zich de feiten niet kan herinneren.

Geen copycat

Amper enkele dagen na de aanval met zwavelzuur van Jean Pierre W. op zijn ex Ragna S. was er dus opnieuw een incident met een bijtend product op het Sint-Jansplein. “Maar dit is geen geval van kopieerged­rag”, aldus de politie. Het is niet uitgeslote­n dat de Afghaan een blijvend letsel overhoudt aan de aanval. “Ammoniak is geen zuur, maar een base”, zegt Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven. “Maar de ogen zijn het meest waterrijke orgaan van het lichaam, waardoor veel reactie met eiwitten mogelijk is. Dat kan voor onherstelb­are schade zorgen.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Het incident vond plaats aan café Bing Kong in Antwerpen.
FOTO WIM HENDRIX Het incident vond plaats aan café Bing Kong in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium