Het Belang van Limburg

“Enkel afwerking ontbrak”

Missers voor rust komen Rouches duur te staan

- Bob FAESEN

Na 45 minuten voetballen op de Freethiel deed niets vermoeden dat Waasland-Beveren – Standard op 0-0 zou eindigen, maar toch keerden de Rouches slechts met één punt terug naar Luik. Trainer Michel Preud’homme was desondanks tevreden over de prestatie van zijn spelers. “Zij hebben voor 90 procent gedaan wat ze moesten doen, enkel die laatste 10 procent ontbrak.”

In het duel tussen ‘leerling’ Yannick Ferrera en ‘meester’ Michel Preud’homme bleek snel dat van een eerlijke strijd amper sprake was. Daarvoor was dit WaaslandBe­veren gewoonweg te zwak en dit Standard eigenlijk te goed. Zeker omdat MPH geen mensen spaarde voor het cruciale duel van dinsdag tegen Ajax. De Rouches traden met dezelfde basisspele­rs aan als tegen AA Gent een week geleden. Die elf spelers deden in de eerste helft wat ze wilden met Waasland-Beveren. De ene na de andere kans werd bij mekaar gevoetbald. Alsof op het scorebord net zo goed Davy Roef-Standard had kunnen staan.

“Er was een wereldgoal nodig om mij vandaag te kloppen”, zei de WB-keeper na afloop. Dat de anders zo schuchtere Roef zo’n uitspraak deed, vatte de match perfect samen. Al moet gezegd dat Standard na rust lang niet het niveau van ervoor haalde en zelfs bijzonder kwetsbaar oogde op de counter. “Dat is eigen aan ploegen die aanvallend en dominant voetballen”, reageerde Michel Preud’homme. De Luikse T1 baalde vanzelfspr­ekend van het onnodige puntenverl­ies. “Daarover ben ik zeer teleurgest­eld, ja. Maar over hetgeen wat mijn spelers brachten, ben ik tevreden. Ze hebben voor 90 procent de dingen gedaan zoals we het willen zien. De tien resterende procent is het afmaken van de kansen. Een klein, groot ding. We hadden met minstens een goal verschil, zo niet twee, de pauze moeten ingaan.”

Superieur

Preud’homme tilde niet te zwaar aan de twee verloren punten. “Wij waren superieur op verplaatsi­ng, toonden ons creatief in het veldspel en op stilstaand­e fases. Maar er was altijd wel een arm of voet van Roef die in de weg stond. Defensief stond het goed. Buiten de mogelijkhe­id van Ampomah had Waasland-Beveren enkel twee kansen die toch afgevlagd zouden worden voor buitenspel.” Dan was er nog de rentree van de verloren zoon Mehdi Carcela. “Je zag meteen bij zijn eerste actie dat hij voor iets extra’s kan zorgen. Hij speelde uit het niets de bal diep op Mpoku, waarna Emond een goede kans kreeg. Hij heeft veel kwaliteite­n. Kan een mannetje uitspelen. Nu moeten we hem nog meer in ons spel integreren. Hij kent nog niet alle automatism­en omdat hij later aansloot, maar dat zal beetje bij beetje komen.”

Rood Carcela

Maar de meest opvallende actie van Carcela was toch toen hij Boljevic veel te gratuit een trap verkocht. Ref Bram Van Driessche toonde hem terecht de rode kaart. “Daar heb ik geen commentaar op”, hield Preud’homme het kort. “Anderen moeten daar maar over oordelen.”

Hoe dan ook, het vertrouwen zal in Luik toch een tikje hebben gekregen na deze 0-0. Niet welkom aangezien dinsdag de heenmatch in de derde voorronde van de Champions League tegen Ajax volgt. “Natuurlijk hadden we liever zes op zes gehad, maar wat hun prestatie betreft, kan ik de spelers vertrouwen inspreken. Ajax? Zij hebben een zeer sterke ploeg en kopen spelers van rond de tien miljoen euro. Dat is ruim drie keer wat wij voor Carcela betaalden.”

WAASLAND-BEVEREN: Roef (8) - Threlkeld (6), Vukotic (6), Salquist (5), Massop (5) - Boljevic (6), Van Damme (6), Vanzo (6), Verstraete (5), Badibanga (6) - Forte (4)

STANDARD: Ochoa (6) – Cavanda (5), Luyindama (6), Laifis (6), Fai (5) – Marin (7), Agbo (6), Bastien (5) – Mpoku (6), Emond (6), Djenepo (6) VERVANGING­EN: 62’ Forte door Ndao (6), 62’ Djenepo door Carcela (6), 78’ Bastien door Cop (-), 80’ Vanzo door Adbullah (-)

DOELPUNTEN: Geen.

GELE KAARTEN: 12’ Van Damme, 73’ Vukotic, 90+3’ Threlkeld, 90+3’ Mpoku

RODE KAARTEN: 89’ Carcela (natrappen) SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche (6) TOESCHOUWE­RS: 4500

 ?? FOTO'S ISOSPORT ?? Wat Standard ook probeerde, Davy Roef gaf geen krimp. Invaller Carcela kreeg rood (inzet).
FOTO'S ISOSPORT Wat Standard ook probeerde, Davy Roef gaf geen krimp. Invaller Carcela kreeg rood (inzet).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium