Het Belang van Limburg

“Geen revanchege­voelens na gemiste Tour”

- Davy SCHEELEN

Zaterdag start de Ronde van Polen en een Limburger mag het nummer één opspelden: Dylan Teuns. De BMC-renner, die volgend seizoen overstapt naar Bahrain-Merida, beleefde er in 2017 zijn grote doorbraak. De Halenaar stak een etappe en het eindklasse­ment op zak en rekende daarbij af met grote namen als Rafal Majka, Wout Poels, Adam Yates en Vincenzo Nibali. Een prestatie die hij maar wat graag zou willen overdoen. “Het zijn bijzonder mooie herinnerin­gen als ik terugdenk aan de Ronde van Polen”, steekt Teuns van wal. “Ik wist dat de conditie snor zat, want ik had net de Ronde van Wallonië gewonnen. Al snel boekte ik een ritzege in een plaatsje waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken (Szczyrk, nvdr.) en rukte op naar de tweede plek in het klassement. Ik kon standhoude­n tussen de favorieten, nam op de voorlaatst­e dag de koppositie over en gaf die uiteindeli­jk niet meer af.”

Gelijkaard­ig parcours

De Halenaar is na een stage van vijftien dagen in het Italiaanse Livigno klaar voor de tweede seizoenshe­lft, eentje die begon met een valse noot door een nietTourse­lectie. Rijdt Teuns met revanchege­voelens rond? “Neen, zo zou ik het niet willen noemen. Ik ben blij dat ik terug naar Polen kan gaan om mijn titel te verdedigen. Ik heb gemerkt dat Simon Yates en Michal Kwiatkowsk­i deelnemen, dat is pittige tegenstand. Nu goed, ik ga uit van mijn eigen sterkte en tijdens de eerste lastige rit zien we wel hoe de kaarten liggen. Het parcours is in ieder geval gelijkaard­ig, want een paar aankomstpl­aatsen van vorig jaar staan weer op het programma. Ik ben benieuwd.”

Dylan TEUNS

Vuelta en WK

De Ronde van Polen moet een opstapje worden naar de Vuelta en het WK in Innsbruck.

“De Vuelta zal ik rijden in een vrijere rol. Ik heb nog geen klassement­sambities, wel wil ik enkele ritten uitpikken om te scoren. En hopelijk kan ik dan inderdaad mijn selectie voor het WK veiligstel­len”, besluit Teuns.

BELANGRIJK­STE DEELNEMERS: Lotto Soudal (Lambrecht, Greipel), Quick Step (De Plus, Devenyns), BMC (Teuns, Roelandts, Dennis); Mitchelton-Scott (S. Yates), Bora (Ackermann), Sky (Kwiatkowsk­i), Movistar (Betancur), Bahrain (Gasparotto), Astana (Moser), AG2R (Bakelants), Sunweb (Oomen, Vervaeke), LottoNL-Jumbo (Van Hoecke, De Tier), EF Education (Modolo), Trek (Nizzolo), UAE Emirates (Aru), Groupama (Pinot), Katusha (Cras, Biermans), Dimension Data (B. Hagen), Cofidis (Bouhanni, Van Lerberghe)

Met namen als Yates en Kwiatkowsk­i is de tegenstand pittig, maar ik ga uit van eigen sterkte. Het parcours lijkt in ieder geval op dat van vorig jaar

RIT 1 (04/08): Krakau-Krakau 134 km

RIT 2 (05/08): Tarnowskie – Katowice 156 km RIT 3 (06/08): Stadion Slaski – Zabrze 139 km RIT 4 (07/08): Jaworzno – Szczyrk 179 km

RIT 5 (08/08): Kopalnia Soli – Bielsko-Biala 152 km

RIT 6 (09/08): Zakopane – Bukovina 129 km RIT 7 (10/08): Bukovina resort – Bukowina Tatrzanska 136 km Michael Valgren Andersen (foto) verdedigt in 2019 de kleuren van Team Dimension Data. De 26-jarige Deen verlaat Astana en onderteken­de een contract voor twee jaar. Valgren is bezig aan zijn seizoen van de definitiev­e doorbraak met zeges in de Omloop en de Amstel Gold Race. In de Ronde van Vlaanderen werd hij vierde “Ik zie voor mezelf een grote toekomst bij Dimension Data”, aldus de Deen. “Ik ben heel blij dat ik bij het team aan de slag kan gaan. Dit vormt een mooie kans voor mij, want Dimension Data is bezig met een ploeg voor de klassieker­s uit te bouwen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium