Het Belang van Limburg

“Visie is niet meer die van de club”

WOUT WIJSMANS stopt als technisch directeur bij Maaseik

- Jürgen SCHROOTEN

Wout Wijsmans (41) is niet langer technisch directeur van Greenyard Maaseik. De Zonhovenaa­r bood zijn ontslag aan, dat aanvaard werd door de club. “Ik ben heel ambitieus. Ik wil verder, groter, meer. Maar mijn visie en mijn ideeën strookten niet meer met die van de club. Dat kan, hé. Maar dan is het beter om, op een mooie manier, uit elkaar te gaan”, zegt Wijsmans.

Wijsmans en Maaseik. Het was een geslaagd huwelijk. Van 1997 tot 1999 was Noliko voor Wijsmans het ideale opstapje naar een indrukwekk­ende carrière in het buitenland. In 2015 keerde de Zonhovenaa­r terug naar het oude nest. Eerst om zijn spelerscar­rière af te ronden, daarna als technisch directeur. Wijsmans zette sinds 2016 de sportieve lijnen uit in de Steengoed Arena. Met succes. Er kwam weer continuïte­it in de club en de resultaten gingen weer crescendo, met als hoogtepunt de landstitel in het voorbije seizoen, de eerste sinds 2012.

Wederzijds respect

Zijn beslissing om de deur achter zich dicht te trekken bij Maaseik komt dan ook als een verrassing. Zeker omdat Wijsmans na het behalen van de titel nog heel wat nieuwe spelers aantrok om de ploeg nog te versterken.

“Ik ben heel ambitieus. Ik wil altijd meer, hoger, verder”, vertelt Wijsmans. “Mijn visie en mijn ideeën - hoe zie je de club, waar wil je in de toekomst naartoe? kwamen echter niet overheen met die van de club. Dat kan natuurlijk. Daar is niks mis mee. Ik had gerust ook kunnen verder doen (Wijsmans had nog een contract voor één seizoen, nvdr.), maar ik ben te gedreven om te blijven ‘hangen’. Daarom heb ik de beslissing genomen om eruit te stappen. Een moeilijke beslissing, want ik heb hier twee prachtige jaren als TD achter de rug. Maar volgens mij is het wel de juiste beslissing. Ik ben ook blij dat we op een gezonde manier uit elkaar zijn gegaan. Als volwassen mensen. Met wederzijds respect. Zo zal ik Maaseik altijd dankbaar blijven voor de kansen die ze me aangeboden hebben.”

Alternatie­f?

Wat Wijsmans nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij wil eerst het Maaseikse verhaal mooi afhandelen en voor een goede overdracht zorgen. Daarna gaat hij op zoek naar iets anders. “Mogelijk blijf ik in het volleybal, mogelijk in een andere sport of misschien zelfs iets helemaal anders. We zien wel”, besluit Wijsmans.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Boegbeeld Wout Wijsmans: “Ik ben blij dat we op een mooie manier uit elkaar gaan.”
FOTO BELGAIMAGE Boegbeeld Wout Wijsmans: “Ik ben blij dat we op een mooie manier uit elkaar gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium