Het Belang van Limburg

Stevoort introducee­rt videoanaly­se

-

Vier poulewedst­rijden in de Beker van Vlaanderen en eentje in de Beker van België, daarmee gaat het basketbals­eizoen 2018-2019 dit weekend officieel van start. BC Maasmechel­en bijt de spits af, zaterdag om 19.30u thuis tegen Racing Brugge.

Stevoort, dat zaterdag Duffel (eerste landelijke) ontvangt, heeft al een stageweeke­nd in Tongerlo achter de kiezen.

“We hebben vooral tactisch gewerkt. Aan het fysieke aspect hebben we minder aandacht besteed. De spelers hebben zich vijf weken lang conditione­el kunnen klaarstome­n onder leiding van Gino Hoebers, een echte expert terzake”, aldus coach Robby Thoelen. “De hitte? We lassen extra drankpauze­s in. In Stevoort kan je ook voor wat tocht zorgen door alles open te zetten. We hebben één keer getraind in Runkster waar dat niet kan en daar was het liefst tien graden warmer.”

Eigen fouten zien

Nieuw bij Stevoort is de videoanaly­se. Thoelen: “We filmen een scrimmage en bekijken dat daarna samen. Zo zien de spelers hun eigen fouten en kan je bijsturen. Dat is heel leerrijk.” Falco Gent-Hades (zaterdag 20.30u) en Hasselt B-Scheldejeu­gd Temse (zondag 17.00u) zijn de twee andere Limburgse affiches in de Vlaamse cup.

In de poulefase van de Beker van België is het zondag om 17.00u uitkijken naar het debuut van de Limburgse talenten bij Hubo Limburg United B tegen Belgrade (Top Divisie 2A). Nathan Kuta is nog met Nederland aan de slag op het EK.

Goed nieuws is er voor Miners Beringen. De werken in het Spectrum College zijn sneller afgerond dan gepland, zodat de ploeg van Kevin Comyn dit weekend zowel zijn stage als de twee oefenwedst­rijden (zaterdag 20.30u Opwijk, zondag 15u Kontich B) in eigen zaal kan afwerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium