Het Belang van Limburg

“We gaan slim spelen”

Serkan Bilican begrijpt de gouden raad van zijn trainer

- Jos CASTERMANS

Serkan Bilican beleefde in Heppen zijn ‘moment de gloire’. De Heusdenaar (24) zorgde er in de slotminute­n voor dat Herkol verder bekert tegen RC Mechelen. Herkol-coach van Kessel weet dat hem tegen de traditiecl­ub geen makkelijke opdracht wacht, maar dat was het tegen Leopoldsbu­rg ook niet. “We gaan slim spelen”, zo kondigt hij aan.

“Wat de trainer bedoelt met slim spelen? Dat we compact moeten voetballen”, reageert de jongere broer van de meer gekende Hasan, die volgend seizoen bij Park speelt.

Drie jaar geleden stak hij stilaan z’n neus aan het venster. Maar echt doorbreken deed Serkan in z’n twee seizoenen bij Beringen niet. En dus ging hij bij Halen aan de slag.

“Ik heb vorig seizoen een stapje achteruit gezet om weer vertrouwen op te doen en nadien weer wat hogerop te gaan. Bij Herkol kenden ze mij door mijn verleden bij Bocholt. Ze hebben me meteen vertrouwen gegeven. Ik heb zonder veel na te denken getekend.” Bilican moet Ibbo Willems, die naar Bree-Beek is overgestap­t, doen vergeten. “Niet simpel, want Ibbo was echt wel goed. En snel. Maar dat ben ik ook. Bij Halen kreeg ik 26 selecties, waarvan een dertiental in de basis. Ik besef dat ik hard moet werken om bij Herkol een basisplaat­s te veroveren, maar dat ga ik zeker doen. Trouwens, ik wil er graag bij zijn als Herkol na een maand competitie tegen Park speelt. Mijn broer werkt daar ook voor een vaste stek.”

Voor coach van Kessel heeft RC Mechelen weerzien iets speciaals. “Eind jaren tachtig heb ik met Beveren nog tegen hen gespeeld in eerste klasse”, zegt hij. “Maar dat is lang geleden natuurlijk. Ik ken hun huidig team niet goed genoeg voor een prognose. Maar in Leopoldsbu­rg hebben we een laag blok neergezet. Dat heeft ons evenveel kansen opgeleverd als hen. Ik recupereer drie spelers. Op papier zijn we dus iets sterker dan vorige week. We gaan ons niet verstoppen”, aldus van Kessel. Van de vijf afwezigen vorig weekend zijn Melis, J. Jansen en Daniels nu beschikbaa­r. Bollen en S. Plessers echter nog niet. Daar komt Baerts bij, die in Leopoldsbu­rg een knieletsel opliep.

DE KERN: Franken, Van de Weideven, Leekens, Craeghs, Daniels, K. Janssen, J. Jansen, Karafilosk­i, K. Plessers, Melis, Vanbeuren, S. Bilican, J. Meeus, Schets.

Ik heb in eerste klasse nog met Beveren tegen RC Mechelen gespeeld

Herkol-coach Erik VAN KESSEL

 ?? Foto SEM ?? Serkan Bilican.
Foto SEM Serkan Bilican.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium