Het Belang van Limburg

Toch in het Patro-stadion

-

Patro zal tegen Kontich dan toch in eigen stadion spelen. De vzw Jeugd Maasmechel­en zette hiervoor het licht op groen. Met de overname was het weer een bewogen week. “Maar wij zijn er klaar voor”, stelt Alfred Ouedraogo.

“Trainer Stijnen hield ons altijd goed op de hoogte, maar zorgde ervoor dat wij ons puur op het sportieve konden blijven concentrer­en”, aldus de 28-jarige nieuwkomer, die vorig jaar al dicht bij een transfer naar Patro stond.

“Die sprong af omdat hier al een te grote kern rondliep”, weet de snelle flankspele­r, die nu in Eisden een beetje thuis komt. “In 2016 kwam ik naar Hasselt, waar ik trainer Stijnen leerde kennen. Ook Carratta en Rentmeiste­r zijn ex-ploegmaats. Dat scheelt in de aanpassing. De trainer zorgde voor een evenwichti­ge kern met heel wat ervaring en sterke jongeren. Ik verwacht veel van deze ploeg.”

Quam parva nulli cedo

(al ben ik klein, ik wijk voor niets) mag dan al de leuze van de Antwerpse eersteprov­incialer zijn, een probleem mag KFC Kontich straks toch niet worden?

“In principe niet, maar bekervoetb­al blijft onberekenb­aar. Het wordt voor de meesten van ons ook de eerste keer dat we in het Patro-stadion spelen. Geel, dat een gelijkaard­ig veld heeft, was eerder een prima test.” Rest de vraag die op eenieders lippen ligt: is hij familie van exsprintat­lete Elodie? “Ouedraogo is in Burkina Faso een naam zoals hier Peeters of Janssens. Mijn vader kent haar familie wel, maar we zijn niet rechtstree­ks verwant. Ik heb haar trouwens nog nooit ontmoet,” onthult Alfred, die nochtans de loopsnelhe­id in de genen heeft. Thomas Brullot (knie) is out.

DE KERN: Annab, Belin, Carratta, Chiarelli, Depret, Ezzahri, Gronski, Jeurissen, Kenne, Olaerts, Ouedraogo, Rejdi, Renson, Rentmeiste­r, Rubanguka, Swerten, X, Y.

 ?? FOTO MS ?? Alfred Ouedraogo: geen familie van Elodie.
FOTO MS Alfred Ouedraogo: geen familie van Elodie.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium