Het Belang van Limburg

Tabula rasa in Diest

-

KFC Diest maakte in het tussenseiz­oen op sportief én bestuurlij­k vlak tabula rasa. “Wellen wordt de eerste waardemete­r in de heropstand­ing van het nieuwe Diest”, klopt de Limburgse coach Carlo Lavigne zich op de borst.

De bijna 46-jarige ex-STVV-speler nam vorig seizoen in volle degradatie­strijd het roer over bij Diest.

“Op het einde van het seizoen kwamen er nog slechts een tiental spelers opdagen op training”, zo denkt Lavigne met weinig arbeidsvre­ugde terug aan zijn eerste maanden. Desondanks kon hij op het nippertje een rechtstree­kse degradatie afwenden, maar de barragewed­strijd liep alsnog faliekant af. In het tussenseiz­oen is dan ook een nieuwe kern samengeste­ld.

“In de eerste ronde van de Beker stonden nog amper twee spelers van vorig seizoen tussen de lijnen. Met Forier, Eyckmans, Commers, Odeurs en Ersoy Akyil is er ook nog een grote inbreng vanuit Limburg. Niet enkel de spelersgro­ep is proper gemaakt, ook het bestuur heeft een gedaantewi­sseling ondergaan. Die kwaliteits- en mentalitei­tsinjectie onderstree­pt de ambitie van Diest. We willen binnen twee, drie jaar opnieuw nationaal voetbal spelen. Maar dan zullen we wel op de toppen van onze tenen moeten staan, want eerste provincial­e in Vlaams-Brabant is een moeilijke reeks.” Diest vertoeft nog op oefenstage in Oostduinke­rke om zondag aansluiten­d af te zakken naar de Houtstraat in Wellen. “We spelen zaterdag nog twee oefenwedst­rijden tegen de beloften van Zulte-Waregem en Ardooie. Daarom neem ik een grote kern van dertig spelers mee op stage. We gaan zondag in Wellen alles uit de kast halen.”

Bij KVK Wellen is de volledige kern beschikbaa­r.

DE KERN: Rausin, Vinken, Vankrunkel­sven, Degeling, Lowet, Marchandis­e, Heeren, Smeets, Lemmens, Pannemans, Driesen, Vanwelkenh­uysen, Kardes, Willems, Driesmans. (matr)

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Trainer Lavigne (links bovenaan) met zijn bende Limburgers.
FOTO RAYMOND LEMMENS Trainer Lavigne (links bovenaan) met zijn bende Limburgers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium