Het Belang van Limburg

“Seizoen om van te dromen”

- Jos THOMASSEN

Jean Beckers heeft met St.-Vincent zijn tweede provincial­e zege van het seizoen beet. “Maar ik ga me nu nog even toeleggen op het spel met de piepers. Daar wil ik nog eens in uitblinken”, zegt de Lanakenaar, die de ene sterke prestatie na de andere levert.

Twee provincial­e zeges, evenveel zonaal, een tweede plaats op Bourges, vijfde op Châteaurou­x, Limoges en Jarnac, zesde Châteaurou­x, dertiende Tulle, zestiende Brive, zeventiend­e Argenton, vierde zonaal Limoges en Argenton, zesde zonaal Brive, dertien eerste prijzen lokaal, zeven voor Lanaken-Tongeren en eentje Labremato. Tot daar de meest tot de verbeeldin­g sprekende uitslagen anno 2018 van de uitgeweken Maasmechel­aar. “Dit is een seizoen om van te dromen. Maar ik doe er ook heel veel voor. Je vindt mij van ’s morgens tot ’s avonds buiten”, zegt Jean.

“Of in het lokaal”, vult Marleen aan. “Inderdaad, zes van de zeven dagen in het lokaal om in te korven, de korven klaar te maken of om de klokken te openen”, lacht Johny, die er net een fietstocht­je van 60km met vriendduiv­enmelker Alex Vluggen heeft opzitten.

Jean speelt alles. Van de vitesse tot de zware fond. Twee van zijn duiven gaan naar Perpignan, twee of drie andere moeten nog naar Bergerac.

“Ik heb verduister­d tot twee weken voor Orléans. Hier wordt niet bijgelicht. Je moet je duiven aan het vliegen houden. Ze mogen niet stil zitten”, meent de Lanakenaar.

De winnende duiver heeft als grootvader de derde nationaal Marseille 2013. “De moeder komt van Jean Geussens uit Meeuwen. Ik heb daar een paar duivinnen gehaald en mocht er eentje extra uitkiezen. Da’s de moeder”, sluit Jean tevreden af.

 ?? FOTO JTH ?? Jean en Marleen Beckers.
FOTO JTH Jean en Marleen Beckers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium