Het Belang van Limburg

Gigantisch­e muurschild­ering voor nieuw stadskanto­or

-

Vrijdag is de Britse kunstschil­der Lucy McLauchlan (40) gestart met het aanbrengen van een gigantisch­e muurschild­ering aan het nieuwe Hasseltse stadhuis. Ze beschilder­t er tot eind volgende week een muur van 40 meter lang en 7 meter hoog die de doorgang naar het nieuwe Limburgple­in flankeert.

Lucy McLauchlan maakt deel uit van het kunstenaar­scollectie­f Beat 13! en tekende onder meer in haar thuisstad Birmingham een gelijkaard­ig werk op de lokale bib. Dat werk verdween intussen grotendeel­s toen de bib werd afgebroken. Alleen de houten toegangsde­ur wordt als een soort relikwie bewaard.

In Hasselt krijgt Lucy hulp van streetart-paus Kurt Bosmans. “Om de vakjes in te kleuren die ze zelf aangeeft”, lacht Kurt. “Het werk dat de stad gekozen heeft, zal uit twee kleuren bestaan: wit en zwart. Dat is een kenmerk van de werken van McMLauchla­n. Ze brengt de verf aan met een grote borstel, geen grafittisp­uit dus. Die werkwijze moet leiden tot een vloeiender geheel. Maar het spreekt voor zich dat we er heel blij mee zijn en dat we onze streetartc­ultuur in Hasselt hiermee een serieuze boost geven.” “Met deze kunstige ingreep verbinden we meerdere troeven van Hasselt: onze rijkdom aan unieke streetart en de site rond ’t Scheep”, zegt burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V). “Dit werk zal niet alleen de bezoekers van het balieplein in ’t Scheep fascineren, maar ook heel wat kijklustig­en lokken die via de doorgang het Limburgple­in ontdekken.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium