Het Belang van Limburg

Nieuwe woonwijk met 100 huizen

-

Landwaarts werkt samen met het gemeentebe­stuur van Bocholt aan de realisatie van een nieuw woongebied op Hutsboske aan de Damburg. Een nieuw stukje Bocholt waar vooral wonen centraal staat. Het gebied, bijna 6 ha groot, is gelegen tussen Brogelerwe­g, Damburg- en de Vinkstraat. “Op termijn kunnen we hier meer dan 100 nieuwe huizen realiseren”, zeggen Jos Camps van Landwaarts en schepen Jan Schrijvers.

Sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Landwaarts en de gemeente Bocholt willen minstens de volgende tien jaar een adequaat antwoord klaar hebben op de problemati­ek van de stijgende woningprij­zen. Een eigen woning is voor mensen met een beperkt inkomen vaak moeilijk haalbaar. Voor hen komt er de nieuwe verkavelin­g Hutsboske-Damburg. Landwaarts investeerd­e al 1,2 miljoen euro in de aanleg van wegen en riolering. “Het gaat om een gebied van 5 ha 95 ca tussen de Brogelerwe­g, Damburg- en Vinkstraat. Nu kunnen we starten met de ontwikkeli­ng van de woonzone, op termijn goed voor meer dan 100 woongelege­nheden. Een investerin­g die we over meerdere jaren zullen spreiden”, opent directeur Jos Camps.

Er komen enerzijds sociale koopkavels, maar Landwaarts bouwt ook zelf koopwoning­en om ze met een aanzienlij­ke korting ten opzichte van de gangbare marktprijs te verkopen. “Aan een doelgroep die onvoldoend­e middelen heeft om op de reguliere markt een huis te kopen”, weet Camps. De bouwvergun­ning voor twee projecten van telkens 12 woningen op deze verkavelin­g zijn inmiddels al afgeleverd. “Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw van de eerste 12 woningen eind dit jaar van start”, schepen Jan Schrijvers.

Dorperveld

vertelt

Daarnaast is er ook een verkavelin­g van Landwaarts in het gebied Dorperveld, tussen de Breeërweg en de Finse piste. Hier werden twee bouwprojec­ten gerealisee­rd en verkocht. “Vorige maand wees Landwaarts een derde reeks van 12 sociale koopwoning­en toe. Op dit moment is er nog ruimte voor ongeveer 70 woongelege­nheden, koopwoning­en en bouwkavels”, besluit Camps, die een beperkte invulling met sociale huurwoning­en niet uitsluit.

 ?? FOTO HBVL ?? Het gaat om een gebied van 5 ha 95 ca tussen de Brogelerwe­g, Damburg- en Vinkstraat.
FOTO HBVL Het gaat om een gebied van 5 ha 95 ca tussen de Brogelerwe­g, Damburg- en Vinkstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium