Het Belang van Limburg

Eerste biathlon voor baasjes en hun hond

-

Vandaag vindt voor de eerste keer een hondenbiat­hlon voor burgers plaats in Opglabbeek. Honden leggen dan samen met hun baasje een hinderniss­enparcours af. “Dit bestaat al voor agenten en politiehon­den, maar het is de eerste keer dat burgers met hun hond kunnen deelnemen”, zegt Miranda Vermeiren van HWD Oudsbergen.

De vereniging Hard Working Dogs Oudsbergen bestaat één jaar en om dat te vieren wilden ze iets speciaal doen: een hinderniss­enparcours voor een burgerhond­enbiathlon. “Het Belgische leger organiseer­t regelmatig een biatlon voor militairen en agenten met hun hond. Samen moeten ze een pittig parcours afleggen. Onderweg moeten baas en hond over heel wat hinderniss­en en soms zelfs door een zwemvijver. De ideale vertrouwen­stest tussen hond en baas”, zegt Miranda Vermeiren.

Samenwerke­n

Het traject in Opglabbeek is 7,5 kilometer, gaat door bos en heide en bevat vooral actie, er is gezorgd voor interactie tussen baas en hond en ook is er gedacht aan speur- en pakwerk. “De hond en zijn baasje moeten samen door de waterbak, door tunnels, door het mulle zand en hard rennen. En soms moet het baasje zijn hond ook dragen waar het niet anders kan. Samenwerki­ng tussen baas en hond is het sleutelwoo­rd”, vertellen Rony Geysels en Latoya De Bilde. “Alle hondenrass­en zijn welkom”, besluit Ronny.

Er zijn al een 50-tal inschrijvi­ngen uit binnenen buitenland. Het vertrek is zaterdagmo­rgen voorzien om 9 uur aan de Derbyclub op het einde van de Teewisstra­at in Opglabbeek.

→ Inschrijve­n kan nog de dag zelf.

0496/29 45 00

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Hard Working Dogs Oudsbergen viert haar eerste verjaardag met een biathlon.
FOTO ROGER DREESEN Hard Working Dogs Oudsbergen viert haar eerste verjaardag met een biathlon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium