Het Belang van Limburg

“Optredens op Graspop en Groezrock vergeet ik nooit”

“Moments”-bassist Gert-Jan Vandervoor­t blinkt ook uit op tennisveld

- Johan MULDERS

Een BV is hij nog niet, maar de 23-jarige Gert-Jan Vandervoor­t (C+30/2, TC Laakdal) stond onlangs op het podium van Graspop en Rock Olmen met de jonge band “Moments”. Niet alleen met zijn gitaar, maar ook met een tennisrack­et weet hij wel raad. Dit weekend verloor hij het tornooi bij de heren 4 in TC Ham.

Wie durft nog te beweren dat rockarties­ten niet sportief zijn of geen uithouding­svermogen hebben? Gert-Jan Vandervoor­t bewijst het tegendeel. In een slijtagesl­ag van bijna drie uur haalde hij het in de halve finale van Jochen Peeters: 7/5, 6/7 en 7/5. “Ik drink ook wel mijn pintjes, maar ik heb altijd aan sport gedaan”, vertelt Gert-Jan. “Ik begon met badminton, maar schakelde over naar tennis. Acht jaar geleden kriebelde het weer en nam ik mijn badmintonr­acket opnieuw op. Sinds een jaar of drie ben ik nu terug aan het tennissen in Laakdal. Deze winter speelde ik wekelijks en dat werpt nu zijn vruchten af. Ik won meteen in Berkenbos bij de heren 5. Die zege gaf mij het recht om ook te starten bij de heren 4. Ook in deze reeks lukt het, want in Ham speelde ik mijn eerste finale en dan nog tegen Cedric Ceusterman­s, mijn interclubm­aat. Ook de volgende weken blijf ik tennissen. Ik ga mij wel focussen op heren 4, omdat ik van uitdaginge­n hou. Neem nu die driesetter in de halve, daar geniet ik veel meer van, ook al verlies ik.”

Muzikale momenten

Muziek is altijd een rode draad geweest in zijn nog jonge leven. “Ik heb geen muzikale studies gedaan. Allemaal zelfstudie. Ik ging al een tijdje mee op pad met “Moments”, toen ze vijf jaar geleden een nieuwe bassist zochten. Ik probeerde eens en zo is de bal aan het rollen gegaan. Wij spelen melodic hardcore en omdat onze muziek niet zo commerciee­l is, bereiken we een kleiner publiek. Vorig jaar stonden we op Groezrock in Meerhout, bijna in onze achtertuin. Een heel bijzondere ervaring en bovendien voor een volle tent. Dit jaar speelden we op Graspop in Dessel en op Rock Olmen. Voorlopig zijn er geen nieuwe optredens gepland, omdat we ons volledig focussen op een nieuwe plaat tegen begin 2019. Er kruipt heel veel tijd in. Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. We werken bovendien nog bijna allemaal. In het begin van het jaar leggen we onze agenda’s naast elkaar om een planning te maken. Nu brengen we heel veel tijd door in de studio, maar ook voor tennis maak ik zeker tijd. Beroepsmuz­ikant worden zou the top of the bill zijn maar de concurrent­ie is groot”, beseft Gert-Jan.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Gert-Jan Vandervoor­t is het levende bewijs dat rockarties­ten ook sportief kunnen zijn.
FOTO SERGE MINTEN Gert-Jan Vandervoor­t is het levende bewijs dat rockarties­ten ook sportief kunnen zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium