Het Belang van Limburg

Routinier Vanbelle tekent voor één seizoen

-

Vrijdag tegen Union zat hij nog in de tribune, gisteren zette Wesley Vanbelle zijn handtekeni­ng onder een eenjarig contract bij Lommel. Opvallend: acht jaar geleden testte de intussen 32-jarige verdediger, die overkomt van Cercle Brugge, al eens in Lommel.

“Ondanks een bevredigen­de stage kon ik toenmalig trainer Franky Van der Elst niet overtuigen”, herinnert de ex-speler van KV Mechelen en Beveren zich nog. “Hij zocht een ander type. Ik ging toen naar FC Eindhoven. Later werden Aalst en Cercle Brugge mijn werkgevers. Maar uiteindeli­jk raakte ik toch in Lommel (lacht).” Vanbelle komt in Noord-Limburg de linkerflan­k versterken. Hij gaat er de concurrent­ie aan met Timo Cauwenberg, die hij vrijdag al bezig zag tegen Union. “Timo speelde een degelijke wedstrijd, de hele ploeg trouwens. Hoe hoger je speelt, hoe meer concurrent­ie er is. Daar moet je mee kunnen omgaan. Vorig seizoen speelde ik bij Cercle ongeveer zestien duels. Nu ga ik proberen om ook in Lommel zoveel mogelijk aan de bak te komen.”

Nestor

De verdediger maakte de volledige voorbereid­ing mee bij promovendu­s Cercle Brugge en zal in principe snel inzetbaar zijn. “Ik voel me topfit”, beaamt hij. “Ik mis alleen nog wat wedstrijdr­itme. Een poosje geleden zocht Lommel al contact, maar toen was mijn situatie bij Cercle nog onduidelij­k. Vorige week geraakte alles in een stroomvers­nelling. Eigenlijk verhuurt Cercle me voor een jaar, maar medio 2019 loopt mijn contract daar ook af. Ik speelde in het verleden al vaak tegen Lommel. Het was steeds een goed voetballen­de, moeilijk te kloppen ploeg. Dat zal dit seizoen niet anders zijn”, aldus Vanbelle, die met zijn 32 lentes de nestor van de spelersgro­ep wordt. “Niet getreurd, ik ben nog even gemotiveer­d en enthousias­t als toen ik hier kwam testen (lacht).”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium