Het Belang van Limburg

Meteen de hartendief

Axel Witsel door Dortmund-fans als held onthaald op stage

- Van onze verslaggev­er Maarten DELVAUX in Bad Ragaz

Axel Witsel heeft zijn entree bij Borussia Dortmund niet gemist. De 29-jarige Rode Duivel onderteken­de een contract voor vier seizoenen bij de Duitse topclub en charmeerde op stage in Zwitserlan­d meteen de talrijk opgekomen fans met een eindeloze selfie- en handtekeni­ngenmarath­on.

Maandagmid­dag 14.36 uur, Bad Ragaz. Aan het poepchique Grand Hotel Quellenhof in de Zwitserse Alpen worden de welgesteld­e gasten in exclusieve Porches en Bentleys af en aan gereden. Maar het is pas wanneer een bescheiden Volvo V40 de oprijlaan opdraait dat de camera’s aan het flitsen gaan. Aan boord: Axel Witsel, een voetbalmil­jonair die het grote Chinese geld opnieuw inruilt voor spelplezie­r bij een Europese topclub (plus een riant salaris van ruim tien miljoen euro per jaar). De opluchting spat van zijn gezicht wanneer hij uitstapt. “Ja, ik ben happy om voor Dortmund te mogen spelen”, klinkt het. Voor één keer lijkt het geen hol promopraat­je dat elke voetballer aframmelt op de eerste dag bij zijn nieuwe club.

Mountainbi­ke

Twee uur later staat Witsel al voor het eerst met zijn nieuwe ploegmakke­rs op het trainingsv­eld. Aan het kleine oefencompl­ex van Bad Ragaz staan enkele honderden Dortmund-fans de Rode Duivel al reikhalzen­d op te wachten. Witsel arriveert als allerlaats­te op een mountainbi­ke. Met een veel te kleine fietshelm op zijn uitpuilend­e afro. De Duitse supporters en enkele ploegmakke­rs liggen in een deuk. Wanneer Witsel even later de grasmat betreedt, gaan de handen van de geelzwarte achterban een tweede keer op elkaar. Witsels naam wordt gescandeer­d. Trainer Lucien Favre, die bij het bestuur flink had aangedrong­en op de komst van de Belg, laat zijn nieuwe draaischij­f vervolgens kennismake­n met de balcircula­tie van zijn team. Tijdens de rondo’s wil onze landgenoot zich absoluut bewijzen tussen toppers als Mario Götze en Marco Reus. “Putain!”, vloekt hij elke keer een pass de mist in gaat. Tijdens het inoefenen van de standaards­ituaties en de oefenparti­jtjes mag Witsel rondjes lopen. Telkens als hun nieuwe nummer 28 passeert - het rugnummer dat Witsel ook al droeg bij Standard, Benfica, Zenit en Tianjin Quanjian -- roepen de fans zijn naam. Bij Traditions­verein Dortmund zijn de fans het hart van de club. En dat heeft Witsel duidelijk meteen begrepen. Na een uurtje staakt hij het rondjes lopen en begint hij aan een handtekeni­ngen- en selfiemara­thon. Letterlijk élke fan - en dat zijn er toch minstens driehonder­d - mag naar huis met een aandenken van de nieuwe toptransfe­r. Wanneer we hem halverwege het charmeoffe­nsief vragen of hij het nog niet beu is, moet Witsel lachen. “Ca va, pas de problème”, is het antwoord. Waarna hij met zijn breedste smile op de foto gaat.

Vanavond speelt Dortmund een oefenparti­j tegen het Napoli van Dries Mertens. En krijgt Witsel misschien al een volgende kans om nog meer Duitse zieltjes voor zich te winnen.

 ?? Foto BELGAIMAGE ?? Witsel nam uitgebreid de tijd voor handtekeni­ngen en selfies. De te kleine helm op zijn uitpuilend­e afrokapsel zorgde voor hilariteit bij de fans.
Foto BELGAIMAGE Witsel nam uitgebreid de tijd voor handtekeni­ngen en selfies. De te kleine helm op zijn uitpuilend­e afrokapsel zorgde voor hilariteit bij de fans.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium