Het Belang van Limburg

“Mezelf verbaasd”

Dries Dekkers oppermacht­ig tijdens GP in Opglabbeek

- Jean HENDRIX

Dries Dekkers heeft afgelopen weekend zijn stempel gedrukt op de Grote Prijs van de Gold League in het Opglabbeek­se Sentower Park. De Lommelaar tekende met twee paarden present in de barrage (met elf) en pakte daarin de eerste en de tiende plaats. Opmerkelij­k: Dekkers zette met beide paarden exact dezelfde tijd neer, maar maakte met zijn eerste paard wel twee fouten.

“Ik ben verbaasd, ik kan het zelf nog niet geloven”, reageert Dekkers die vorige week in Lier ook al een rankingpro­ef won. “Met mijn eerste paard reed ik een normale barrage. Ik kwam op de dubbelspro­ng fout in en kreeg zo terecht twee hindernisf­outen aangereken­d. Met mijn tweede paard moest ik als laatste binnen. Havanna is altijd snel, dat weet ik. Om fouten te vermijden, wilde ik niet te snel rijden. Ik haalde exact dezelfde tijd als met mijn andere viervoeter. Ditmaal bleef ik foutloos. De winst was binnen.”

BK

Voor Dekkers is het nog afwachten of hij zal toegelaten worden tot het BK, dat half september in Lanaken geprogramm­eerd staat. “Met deze zege moet ik voldoende punten hebben om geselectee­rd te worden”, aldus de 24-jarige Lommelse semiprof. Dries helpt immers nog in het lasbedrijf van papa Eric. “Veel hulp heeft hij niet meer aan mij”, lacht Dries. “Ik rijd nu ook voor de stal DAC Tech- nologies. Ik maak bijgevolg heel lange dagen. Vier, vijf paarden per dag rijden en dan nog mijn vader helpen. Ik ben dan ook altijd blij dat het weekend voor de deur staat. Op wedstrijd kan ik me ontspannen.” Brecht Goossens won in Opglabbeek liefst drie springrubr­ieken. Michael Vreys was dan weer de beste in een 1m40 rubriek en werd hierin ook derde. Johnny Geusens won een 1m20 proef.

Veel hulp heeft mijn vader niet meer van mij in zijn lasbedrijf

Dries DEKKERS

 ?? FOTO JH ?? Net zoals vorige week in Lier schreef Dries Dekkers nu ook de hoofdrubri­ek in Opglabbeek op zijn naam.
FOTO JH Net zoals vorige week in Lier schreef Dries Dekkers nu ook de hoofdrubri­ek in Opglabbeek op zijn naam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium