Het Belang van Limburg

“De tiende is de moeilijkst­e”

Tom Moons en Benny Willems samen goed voor zestien clubtitels

- Xavier CHAMPAGNE

Tom Moons en Benny Willems flankeerde­n afgelopen weekend laureaat Dries Verbeemen op het podium van de Golfforum-klassieker Prijs Securitas. Beiden drukken al jarenlang hun stempel op Golfforum Lummen - ze pakten samen al zestien clubtitels - en zijn van plan dat ook in de toekomst te blijven doen.

.

“Benny won het Lummense clubkampio­enschap al negen keer, ik zeven maal”, telt Tom Moons voor ons uit.

“Ik ben wel de regerende clubkampio­en. Samen met Viviane Vermeulen greep ik in mei opnieuw de clubtitel. Mijn derde, sinds ik opnieuw op Golfforum actief ben. Ik maakte immers een ommetje naar Millennium Paal, waar ik een paar keer net naast de clubtitel greep.”

“Het clubkampio­enschap op Golfforum speelt zich meestal tussen ons af ”, stellen Moons en Willems in koor. “Maar we moeten wel steeds vaker rekening houden met Bart Veulemans, die al een titel greep, en Dries Verbeemen.” “Toch ga ik volgend jaar resoluut voor die tiende titel”, pikt Benny Willems daarop in. “Het wordt wellicht de moeilijkst­e om binnen te halen. Op Royal Houthalen holt Bruno Steensels ook al jaren tevergeefs achter zijn tiende Houthalens­e clubtitel aan.” “Ik ben dus alvast verwittigd”, knipoogt Tom Moons, die in feite weinig wedstrijdr­onden loopt. “Ik ga wel af en toe op de practice oefenballe­n slaan. Meer zit er door mijn werkzaamhe­den als financieel directeur bij The Logde Group niet in. Wel verheug ik me erop dat we - via de wijnsponso­r van de Ryder Cup - eind september de topwedstri­jd kunnen bijwonen. Om te zien hoe die échte grote jongens het doen”, lacht de boomlange Tom. “Alleen jammer dat Thomas Pieters er wellicht niet bij zal zijn. Ik hoop uiteraard in extremis van wel.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Tom Moons en Benny Willems.
Foto RAYMOND LEMMENS Tom Moons en Benny Willems.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium