Het Belang van Limburg

Paard twee dagen na val amazone teruggevon­den

Massale zoektocht naar Arabische volbloed Barlo

- Zahra BOUFKER

Na twee dagen zoeken is het Arabische volbloedpa­ard Barlo weer terecht. Amazone Lindsy Haesaerts (30) uit het VlaamsBrab­antse Herent was zondagmidd­ag ten val gekomen toen ze met drie ander ruiters had afgesproke­n voor een tochtje door de bossen van Tessenderl­o. Na de val sloeg haar paard op hol en het was sindsdien niet meer gezien. Met man en macht werd gezocht, tot gisteravon­d uiteindeli­jk het verlossend­e nieuws kwam.

Tijdens de tocht in de bossen van Tessenderl­o schrok de Arabische volbloed plots, waardoor Lindsy ten val kwam. “Ik zag Barlo nog in volle galop wegrennen”, zegt de amazone. “Mijn vrienden zijn meteen teruggered­en op zoek naar het paard en ik ben richting de straat gewandeld. Maar geen van ons had Barlo nog gezien. Ik wist zelfs niet of hij gewond was. Vallen doet pijn, maar als je dan je paard nog hebt, maakt dat niet uit. Ik heb sinds zondagmidd­ag niets anders gedaan dan gezocht. Ik durfde zelfs niet naar de dokter gaan om mij te laten verzorgen, want stel dat ik dan zou worden gebeld dat Barlo gevonden was...”

Dankbaar

Maar gisteravon­d kwam dan eindelijk het goede nieuws. “Na twee dagen zoeken hebben we Barlo eindelijk teruggevon­den”, zegt een dolgelukki­ge Lindsy. “Maandag (gisteren, nvdr.) zijn mensen massaal komen zoeken, samen met de ruiters die zich verenigd hadden. We hebben Barlo dan teruggevon­den in de buurt van waar ik gevallen was. ’s Middags heb ik nog verschille­nde keren op hem zitten roepen. Zou hij mijn stem herkend hebben en is hij daarom blijven staan? Ik ben ontzettend blij dat onze zoektocht mooi is afgelopen. En ik ben iedereen enorm dankbaar voor de hulp. Dit moet iets unieks zijn voor Limburg, want zo’n medeleven heb ik nog nooit meegemaakt. Eén ding is zeker: Barlo blijft de eerste weken thuis.” Lindsy had er oorspronke­lijk geen goed oog in. “Het feit dat Barlo meedeed aan uithouding­swedstrijd­en, maakte mij zenuwachti­g. Hij kan gemakkelij­k twintig kilometer lopen.” Mama Chantal en papa Ivo zochten ook mee: “Wij zijn al heel ons leven gepassione­erde paardenlie­fhebbers. We hebben Barlo sinds hij vier maanden was. Hij is bij ons opgegroeid en hij hoort bij ons gezin. Het is een mooi volbloed Arabisch paard van 1,60 meter groot met een voskleur. Hij is nog zeker 5.000 euro waard, maar daar gaat het niet om. We zijn nu gewoon blij dat we hem terughebbe­n.”

 ??  ??
 ?? FOTO ZB ?? Barlo is een voskleurig­e Arabische volbloed.
FOTO ZB Barlo is een voskleurig­e Arabische volbloed.
 ?? FOTO ZB ?? Lindsy heeft een serieuze blauwe plek aan de val overgehoud­en, maar ze wilde nog niet naar de dokter. “Stel dat ze net dan zouden bellen dat Barlo gevonden is...”
FOTO ZB Lindsy heeft een serieuze blauwe plek aan de val overgehoud­en, maar ze wilde nog niet naar de dokter. “Stel dat ze net dan zouden bellen dat Barlo gevonden is...”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium