Het Belang van Limburg

Zappen naar de zender waar de bal rolt

Vanavond speelt Standard tegen Ajax de heenwedstr­ijd in de derde voorronde van de Champions League. Die is live te zien op Q2. Voetballie­fhebbers weten doorgaans goed welke matchen ze op welke zender ze kunnen zien, maar er zijn dit seizoen wel enkele wij

- Rode Duivels Raymond DE CONDÉ

Tot nog toe waren de Rode Duivels altijd te zien op de VRT, op enkele oefenwedst­rijden op VTM na. Daar komt veranderin­g in, want vanaf september 2018 tot en met juni 2022 zullen 40 wedstrijde­n van de Rode Duivels exclusief bij VTM te zien zijn. Het gaat om de kwalificat­iewedstrij­den voor het EK 2020 en de Europese kwalificat­iewedstrij­den voor het WK van 2022 in Qatar. Ook de vriendscha­ppelijke duels van onze nationale ploeg in diezelfde periode, te beginnen met de match tegen Schotland op 7 september, worden live uitgezonde­n bij VTM. Het komende EK en WK zelf zullen wel nog op de VRT-kanalen te zien zijn. Daarnaast is ook het gloednieuw­e tweejaarli­jkse landentoer­nooi UEFA Nations League te zien bij de VTM. De eerste wedstrijd van de Nations League is op 11 september tegen IJsland. De matchen van de Nations League zijn veredelde oefenwedst­rijden, maar ze bieden vier landenteam­s in maart 2020 een ticket voor het EK als ze dat niet via de reguliere kwalificat­ies hebben bekomen. Ook de betaalzend­ers zullen wedstrijde­n van deze nieuwe competitie uitzenden.

Champions League

De komende twee seizoenen zullen de wedstrijde­n in de Champions League wat het open net betreft niet meer uitsluiten­d op Q2 te zien zijn. Q2 behoudt telkens de de eerste keuze voor de wedstrijde­n op woensdagav­ond, maar nieuw is dat VIER vanaf de groepsfase voor het eerst Champions League zal uitzenden op dinsdag. Dat Q2 vandaag en aanstaande dinsdag met Champions League uitpakt, is dus maar tijdelijk. Zowel Q2 alsVIER brengen samenvatti­ngen van de wedstrijde­n die ze niet live uitzenden. Die zijn dan wél live te zien op Proximus.

Europa League

Voor de Europa League moet u ook dit seizoen bij Canvas zijn. De VRT heeft per speeldag de eerste keuze. Voor de andere wedstrijde­n kan u terecht bij Play Sports van Telenet. De wedstrijd van KRC Genk tegen het Poolse Lech Poznan van aanstaande donderdag wordt niet uitgezonde­n. Het gaat nog maar om de derde voorronde. Het is niet uitgeslote­n dat voor de terugwedst­rijd van volgende donderdag een zender in het gat duikt.

Jupiler Pro League

Voor de live verslagen van de wedstrijde­n in Eerste Klasse A zijn de voetbalfan­s opnieuw aangewezen op de betaalzend­ers Play Sports en Proximus. Dankzij de samenwerki­ng met Telenet brengt VIER op vrijdag, zaterdag en zondag samenvatti­ngen van de wedstrijde­n.

Proximus League

Wie de Proximus League of Eerste Klasse B live wil volgen, moet bij de zender zijn waar die competitie haar naam aan heeft ontleend.

Croky Cup

Canvas zendt zes wedstrijde­n live uit: een zestiende finale, een achtste finale, een kwartfinal­e, twee halvefinal­ematchen en de finale. Daarnaast is er het magazine met samenvatti­ngen. Q2 zendt vanaf dit seizoen zes andere wedstrijde­n uit.

Buitenland­s voetbal

Play Sports en Proximus hebben rechten op live verslagen van topwedstri­jden in Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Voor de Engelse Premier League en de Nederlands­e Eredivisie kunt u enkel bij Play Sports terecht. Bekerwedst­rijden in Engeland zijn dan weer wel op beide betaalzend­ers te zien.

 ?? FOTO BELGA ?? De Rode Duivels scoren de komende jaren vooral nog op VTM.
FOTO BELGA De Rode Duivels scoren de komende jaren vooral nog op VTM.
 ?? FOTO BELGA ?? De Jupiler Pro League blijft te zien op Play Sports en Proximus11.
FOTO BELGA De Jupiler Pro League blijft te zien op Play Sports en Proximus11.
 ?? FOTO PHN ?? De Champions League wordt weldra verslagen door Q2 én VIER.
FOTO PHN De Champions League wordt weldra verslagen door Q2 én VIER.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium