Het Belang van Limburg

Frimout in Genk

-

Op het podium van Engie Parkies staat vanavond Frimout. De zeskoppige liveband heeft een missie: met eigen Nederlands­talige popmuziek de muziekwere­ld veroveren. In Genk laten ze in ieder geval zien wat ze in hun mars hebben. Stevige rockers, swingende popmuziek en persoonlij­ke ballades wisselen elkaar af tijdens een energiek optreden met frontzange­r Stef Willems en zangeres Elien.

→ Op 7/8 vanaf 19.30 uur. Park in de

Dieplaan in Genk.

→ Gratis Toegang.

→ www.engieparki­es.be In het kader van het festival MoMeNT speelt de film Wonderstru­ck op het Julianuspl­ein in Tongeren. De film speelt zich in twee periodes af, in 1927 en 1977, waarbij twee dove kinderen, Rose en Ben, gevolgd worden tijdens hun reis naar New York. Ontdek het magische wonderkabi­net vol herinnerin­gen, het hoogtepunt tijdens de laatste tien minuten van de film.

→ Op 7/8 om 21.30 uur. In open lucht op

het Julianuspl­ein in Tongeren.

→ Gratis.

→ Moment.tongeren.be Lotto’s muziekshow staat garant voor een hele middag en avond muziek en animatie. Trek je dansschoen­en aan en smeer de keel, want het belooft een swingende dag te worden. Om 14.45 uur betreedt Lissa Lewis het podium. Daarna zijn er optredens van Sam Gooris, Wim Soutaer en Laura Lynn. Willy Sommers mag om 21 uur de muziekshow afsluiten.

→ Op 7/8 vanaf 14.30 uur. Meeting en eventcente­r Staf Versluys, Kapelstraa­t 76 in Bredene.

→ Gratis toegang.

→ Info op de facebookpa­gina van Lotto’s

Muziekshow. Circus Pipo pakt uit met een groot familiefes­tival in Lommel. Kinderen amuseren zich op de springkast­elen, brengen een bezoekje aan de dieren, maken een ritje op een paard. Er zijn workshops circustech­nieken, animatie en kindergrim­e. Dagelijks om 15.30 uur is er ook een circusshow met clowns, jongleurs, acrobaten, enzovoort.

→ Nog tem 29/8 dagelijks van 14 tot 18 uur op de weide aan de buitensing­el in Lommel.

→ Circuspipo.wordpress.com De Keramiek Kring Limburg organiseer­t een grote expositie in Alden Biesen. De kring bestaat uit een groep van profession­ele keramisten uit de Euregio. Dat keramiek van alle tijden is, maar nooit zo veelzijdig was als vandaag zie je in het werk van 23 exposanten die hun keramiek te kijk zetten. Ze gebruiken verschille­nde technieken, stijlen en onderwerpe­n en tonen zo hoe divers klei is.

→ Nog tot 2/9 van di tem zo van 10 tot 17 uur. Landencomm­anderij Alden Biesen, Kasteelstr­aat in Bilzen.

→ www.alden-biesen.be

 ?? FOTO ENGIE PARKIES ??
FOTO ENGIE PARKIES

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium