Het Belang van Limburg

“Ze zijn allemaal even goed”

-

straffe cijfers voorleggen. “Tot nu heb ik 84 wedstrijde­n, enkel en dubbel, gespeeld. Dat leverde me al 15 finales op. Ik ben er ook bijzonder trots op dat ik in mijn 38 dubbelweds­trijden nog maar één keertje verloren heb. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik vijf klassement­en stijgen: van C+15/4 naar B+4/6. Waarom (nog) zo veel spelen? Laten we het een soort compensati­e noemen. Net vóór de start van vorig seizoen sloeg ik mijn enkel om, wat zes weken gips opleverde. Ik heb toen nauwelijks gespeeld. Daarom heb ik tegen mijn ouders gezegd dat ik dit jaar liever niet op vakantie wilde gaan.” Het slotwoord is voor papa Kris, die ook sporadisch een balletje klopt. Op de vraag wie nu de beste is van de drie, draait de pater familias wijselijk rond de pot. “Op basis van één à twee uur training per week vind ik dat ze het alle drie schitteren­d doen. Yenthel is de meest constante, zij blijft altijd rond een B-klassement zweven. Dilara heeft twee jaar geleden de grootste sprong voorwaarts gemaakt, maar misschien is zij iets te spectacula­ir. Van Kenzie had ik deze prestaties niet verwacht. Ik schatte hem als de minste van de drie in. Hij heeft me aangenaam verrast.”

LIMBURGSE TORNOOIEN TC ZELEM:

In de kwartfinal­e bij H2 heeft Yaro Van Delsen (C+15) straf uitgehaald door de hoger gerankte Benjamin Thijs (B-4/6) te elimineren met 6/3 en 6/4. Voorts werd met de kwalificat­ie van Philippe Godelaine, Lieven Liefsoons en Ben Simons voor de halve finales de logica van de ranking wel gerespecte­erd.

In de kwartfinal­es bij dames 3 haalde een lager gerangschi­kte speelster het tweemaal verrassend van de hoger gerangschi­kte tegenstand­ster: Maud Vandeputte (C+320/1) versloeg Lore Mewis (C+15/1) en Tamila Gadamauri (C+15/5) nam de maat van Nieneke Vanschoenb­eek (C+15/1). Bij H2 plaatste Ruben Oud zich voor de finale. En Jeroen Ttans won het vaderzoon-onderonsje ten koste van papa Willy bij H6.

Yves Zabeau, gekoppeld aan Heidi Van Wijk, had een supertiebr­eak (4/6, 6/2, 10/6) nodig om zich ten koste van Zotti/Heyligen te kwalificer­en voor de halve finale bij dubbel gemengd tot 20 punten.

Vital Jacquemin (C+15) liet een nieuwe perfo optekenen. Hij versloeg Luc Houben (B-2/6) met 6-2 en 6-4. In de halve wacht Chendo Jamin. Sarah Cevoli en Axelle Jacquemin spelen zondag de finale in dames 2.

TC WATERSCHEI:

TC EVERSEL:

TC ALKEN:

TC BASVELDEN:

In de hoogste herenreeks had Wouter Peeters (B-15) het vooral in de tweede set knap lastig om zich voorbij Sam Lemmens (C+15/1) te wringen: 6-1 en 7-5. De tegenstand­er van Michael Vanden Boer gaf forfait in zijn kwartfinal­e. De halve finales van de dames 2-reeks zijn compleet. Maud Vandeputte verraste An Vandeput en speelt tegen Yana Meersman voor een plaats in de finale.

In de hoogste damesreeks zijn de vier halve finalisten gekend. Jessica Segers versloeg Maxine Sijbers (9-7, 6-1) en mag het nu opnemen tegen Liese Bekkers. Aan de andere kant van de tabel maken Myrthe Brebels en Julie Smeets onder mekaar uit wie de finale zal spelen.

TC DILSEN:

KWTC WEZEL:

Op het sterrentor­nooi van Wezel gaat Sarah Bogaerts naar de hoofdtabel bij de dames 1. Vanavond worden de achtste finales gespeeld. Glen Gerits en Sepp Swartebroe­ckx spelen halve finale bij de heren 2. Een reeks lager speelt Swartebroe­ckx de kwartfinal­e. Tom Cuypers tegen Kristof Geukens is de eerste halve finale in deze reeks.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Yenthel, Kenzie en papa Kris vertoefden ook gisteren op het tennisveld. Dilara (inzet) zat echter op vakantie in Rhodos.
Foto SVEN DILLEN Yenthel, Kenzie en papa Kris vertoefden ook gisteren op het tennisveld. Dilara (inzet) zat echter op vakantie in Rhodos.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium